Mustien vuorten varjossa

Mustien vuorten varjossa

Mustien vuorten varjossa

Eurooppalainen romaani sodasta, rakkaudesta ja päärynöistä omenapuussa

Rakel Aho on kunnianhimoinen reportteri, jonka mielestä toimittajan tehtävä on kuvata tavallisten ihmisten elämää ja kärsimystä. Hän matkustaa pelottomasti Balkanin myrskyihin ja todistaa paikan päällä Romanian vallankumouksen ja Ceaușescujen teloituksen, Neuvostoliiton hajoamisesta seuranneen kaaoksen itäblokin maissa, Jugoslavian sisällissodan ja Sarajevon piirityksen. Taustalla häilyy vuoden 1956 Unkarin kansannousu, jota Rakelin unkarilainen äiti pakeni Suomeen kohdatakseen tulevan miehensä. Bukarestissa Rakel tapaa Romeon, jonka hän pestaa oppaakseen. He kulkevat läpi savuavien raunioiden tallentamassa näkemäänsä ja tuovat sen maailman silmien eteen. Sodan pimeässä sylissä he hurmaantuvat toisistaan, mutta epätasa-arvoisuus koettelee rakkautta.

Mustien vuorten varjossa on dramaattinen rakkaustarina ja ajankuva kommunismin jälkeisestä Itä-Euroopasta. Heikura kirjoittaa rosoisen runollista kieltä ja yhdistää kiivastahtisen juonen koskettaviin kohtaloihin. Romaani puhuu näkemyksellisesti yksilön ja inhimillisten tunteiden puolesta, jotka uhkaavat jäädä vaihtuvien maailmanmahtien jalkoihin.

”Asiantuntemus ja kokemus näkyvät, ja nojatuolihumanisti tuntee kiitollisuutta, kun Heikura jakaa vankkaa eurooppalaisuuttaan meille muillekin.”
– Antti Majander, Helsingin Sanomat 21.2.2011

”Lukijansa palkitseva lähihistoriaan sijoittuva romaani. – – Heikuran paikallistuntemus, herkulliset yksityiskohdat, läpi kirjan kulkeva rakkaustarina ja sujuva teksti vetävät puoleensa.”
– Eero Nokela, Seura

Jouko Heikura

Kirjailija

Jouko Heikura

Jouko Heikura (s. 1961) on Lontoossa asuva kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomien kirjeenvaihtajana Tukholmassa, Lontoossa, Budapestissa ja New Yorkissa. Häneltä on ilmestynyt romaanit Mustien vuorten varjossa (2011), Joki kaupungin alla (2013), Asemapaikka New York (2015) ja Lahja äidilleni (2020).

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 347
  • Koko 140 x 209 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512084159
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2011

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS