Sonaatti Miriamille

Sonaatti Miriamille

Sonaatti Miriamille

Eräänä päivänä säveltäjä Adam Anker poimii maasta hiuspinnin, ja muistot ryöppyävät hänen mieleensä. Adam muistaa aurinkoisen päivän Uudessa-Seelannissa, jolloin hänen elämänsä muuttui iäksi. Kasvot holokaustinäyttelyn valokuvassa. Viimeiseksi jääneen keskustelun tyttärensä Miriamin kanssa – nuoren naisen, jolta hän vei oikeuden omaan menneisyyteen.

Vanhan, sokean juutalaisnaisen opastamana Adam palaa vanhalle mantereelle ja rikkoo hiljaisuuden, josta on tullut hänen elämänsä. Löydettyään Krakovassa totuuden vaietusta sukutaustastaan hän on viimein valmis kohtaamaan pienellä ruotsalaisella saarella naisen, joka kerran pakotti hänet tekemään mahdottoman valinnan.

”Ääni ei aina ole hiljaisuuden vastakohta. Ääni voi myös ulottua hiljaisuuden kuilun yli, kätkeä sen alleen. Ehkä minun musiikkini tapauksessa oli juuri niin. Loin sitä peittääkseni hiljaisuuden.

Milloin aloin kuulla soittoa? Erottaa pakoilevia ääniä, joiden poissaolo oli ollut koko olemassaoloni keskus, kuin sokea piste silmässäni?”

”Sonaatti Miriamille on lumoava, mieleenpainuva tarina, joka ei päästä helpolla otteestaan.”
– Sanna Kajander-Ruuth, Anna

Linda Olsson

Kirjailija

Linda Olsson

Linda Olsson (s. 1948) työskenteli lakimiehenä Tukholmassa ja muutti perheineen Keniaan 1980-luvun puolivälissä. Hän asui sen jälkeen monissa paikoissa ympäri maailmaa ennen asettumistaan Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin. Olsson kirjoitti itsensä lukijoiden sydämiin jo esikoisromaanillaan Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, joka ilmestyi suomeksi vuonna 2009 ja uutena painoksena 2018. Romaani myi heti aluksi kymmeniä tuhansia kappaleita.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä 379
  • Alkuteos Sonata for Miriam
  • Suomentaja Anuirmeli Sallamo-Lavi
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512084715

TUTUSTU MYÖS