Verenjanoa Dallasissa

Verenjanoa Dallasissa

Verenjanoa Dallasissa

Sam rakastaa Sookieta, Sookie rakastaa Billiä, Bill rakastaa verta…

Sookien ja Billin yhteiselo Bon Tempsin pikkukaupungissa on kaikkea muuta kuin mutkatonta. Vampyyrin deittailu merkitsee valvottuja öitä ja jatkuvaa verenvähyyttä – puhumattakaan Sookien sympaattisen pomon Samin mustankipeästä kiukuttelusta. Pahempaa on kuitenkin luvassa: ensin Sookie
löytää miespuolisen työkaverinsa murhattuna, sitten hänen kimppuunsa hyökkää hirviö, jonka jättämät myrkylliset haavat tietävät varmaa kuolemaa. Sookie pelastuu täpärästi Billin pahamaineisten vampyyriystävien avulla, jotka tarjoutuvat imemään myrkyn pois Sookien verenkierrosta .

Vampyyrin avulla on kuitenkin aina hintansa. Pohjoisen Louisianan vampyyrien johtaja Eric vaatii vastahakoista Sookieta matkustamaan Dallasiin, tehtävänään etsiä kadonnutta vampyyriä. Sookie suostuu – sillä ehdolla että vampyyrit eivät rankaise omin hampain katoamiseen mahdollisesti sekaantuneita ihmisiä. Vampyyrien maailmassa lupaus on kuitenkin varsin suhteellinen käsite…

"Täsmälleen oikea yhdistelmä huumoria, juonittelua ja jännitystä."
– Booklist

Amerikkalaisen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -sarja on ilmiö vailla vertaistaan. Vajaassa kymmenessä vuodessa Harrisin Sookie-kirjat ovat levinneet pienen fanilauman harrastuksesta maailmanlaajuisiksi bestsellereiksi. Pelkästään Yhdysvalloissa Sookien, Billin ja kumppaneiden yliluonnollisista seikkailuista kertovaa kirjasarjaa on myyty yli kuusitoista miljoonaa kappaletta. Laatusarjoistaan Sopranos ja Mullan alla tunnettu HBO lanseerasi vuonna 2008 Sookie Stackhouse -kirjoihin perustuvan tv-sarjan True Blood. Sarja on ollut suurmenestys, ja näyttelijä Anna Paquin sai Emmy-palkinnon roolistaan Sookie Stackhousena.

Charlaine Harris

Kirjailija

Charlaine Harris

Amerikkalainen menestyskirjailija Charlaine Harris tunnetaan ennen muuta Sookie Stackhouse -romaaneistaan. Niistä sovitettu HBO:n menestyssarja True Blood teki kirjasarjasta maailmanlaajuisen hitin ja Harrisista yhden Yhdysvaltain luetuimmista kirjailijoista. Myös Harrisin Harper Connelly -murhamysteerit ovat löytäneet laajan lukijakunnan. Harris asuu Teksasissa ja käyttää kirjailijantyöltään liikenevän ajan kirjojen ahmimiseen.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 292
  • Koko 110 x 178 mm
  • Alkuteos Living Dead in Dallas
  • Suomentaja Johanna Vainikainen-Uusitalo
  • Kirjastoluokka T84.2
  • ISBN 9789512085170
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2011

TUTUSTU MYÖS