Utopia

Nevadan autiomaassa kangastuksen lailla väikkyvä Utopia on maailman kahdeksas ihme. Valtavan lasikuvun alle rakennetun huippumodernin huvipuiston laitteet avaruusasemasta hologrammihalliin ovat niin aidon tuntuisia, että ne voisivat olla taikuutta.

Aivan omanlaistaan taikuutta suunnittelee myös John Doe -niminen mestaririkollinen; taikuutta jonka suuri huipentuma on oleva Utopian lasikupuun sijoitettujen muoviräjähteiden yhtäaikainen laukaiseminen alapuolella tietämättöminä liikkuvien 20 000 kävijän niskaan. Huvipuiston laitteita ja uloskäyntejä ohjaavan tietokonejärjestelmän kaapannut Doe vaikuttaa täysin pysäyttämättömältä – ellei huvipuiston laitteet aikanaan ohjelmoinut tohtori Andrew Warne saa uutta neronleimausta seuraavan kolmen tunnin sisällä.

”Lincoln Childin superviihdyttävä uusi romaani limittää kiehtovan todentuntuista teknologiaa pelottavan uskottavaan tarinaan.”
– Dan Brown

Avun lukupiiriläisten arvioita:

”Uusi tuttavuus ja ilahduttava sellainen! Jännittävä juonenkulku mielenkiintoisessa huvipuistoympäristössä, menestyselokuva-ainesta. Piti otteessaan ensimmäiseltä sivulta viimeiselle. Suosittelen Remeksen ystäville!”
– Hannele, 56, kielenkääntäjä

”Jo prologi nappaa lukijan vauhdikkaasti mukaan tapahtumien pyörteisiin. Kerronta ja dialogi sujuvaa, pitää lukijan otteessaan. Kirja jota uskallan ja voin suositella kaikille kihelmöivän hyvän trillerin ystäville.”
– Heikkipekka, 47, siivousteknikko

”Lukiessa tulee mieleen Crichtonin Aikakone ja Jurassic Park, mutta ei se ainakaan minua häiritse. Mielestäni uusi jännityskirja on loistava, vaikka sen juoni ja ratkaisut kätkevätkin sisäänsä tuiki tavallisen ryöstötarinan. Se kuitenkin kertoo viihdyttävästi niistä uhkista, jotka liittyvät uuden teknologian käyttöön silloin, kun se on väärissä ohjaimissa.”
– Ilkka, 65, psykologi

Lincoln Child

Kirjailija

Lincoln Child

Douglas Preston (s. 1956) ja Lincoln Child (s. 1957) ovat yhdysvaltalainen kirjailijakaksikko Pendergast-jännärien takana. He ovat niittäneet mainetta myös omilla trillereillään ja tietokirjoillaan, mutta heidät tunnetaan ennen muuta Pendergast-sarjastaan. Ennen kirjailijanuraansa Douglas Preston työskenteli Amerikan luonnonhistoriallisessa museossa ja kohtasi sen historiikkia kirjoittaessaan kustannustoimittaja Lincoln Childin. Miehet päättivät yhdistää voimansa ja kirjoittaa museoon sijoittuvan trillerin, ja pian syntyi arvoituksellinen FBI-agentti Aloysius Pendergast. Piinaavaa jännitystä, seikkailua ja mysteerejä yhdistävä sarja on huolellisen taustatyön tulos, ja sen päähenkilöä pidetään hyvästä syystä nykypäivän Sherlock Holmesina.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 583
  • Koko 110 x 175 mm
  • Alkuteos Utopia
  • Suomentaja Jorma-Veikko Sappinen
  • Kirjastoluokka T84.2
  • ISBN 9789512085194
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2011