Lohikäärmeen merkki

Lohikäärmeen merkki

Lohikäärmeen merkki

Tervetuloa Harry Boschin pahimpaan painajaiseen 

Los Angelesin poliisilaitoksen konkarietsivä Harry Bosch saa tutkittavakseen kiinalaisen kulmapuodinpitäjän murhan. Rikos vaikuttaa tyypilliseltä jengiläisten iskulta, mutta jokin tekotavassa jää vaivaamaan perinpohjaisuudestaan tunnettua etsivää.

Johtolanka johtolangalta Bosch ajautuu lähemmäksi mahtavia ja pelättyjä triadeja, kiinalaisten rikollisliigoja. Triadien ympärillä pyörivistä villeistä tarinoista huolimatta Bosch ei kallista korvaansa, kun nimettömät tahot kehottavat häntä luopumaan jutun penkomisesta vakavien seuraamusten uhalla. Vasta videoviesti, jossa näytetään Boschin Hongkongissa asuvaa tytärtä Madeleinea tuoliin sidottuna, saa Boschin ymmärtämään miten vaarallisen vastustajan kanssa hän on astunut kehään.


Tyttären kaappaus on kuin suoraan veteraanietsivän pahimmasta painajaisesta, mutta Bosch ei olisi Bosch ellei hän päättäisi kukistaa ja rangaista tyttärensä kidnappaajia korkeimman omakätisesti.  

Michael Connellysta sanottua:

”Kerronnan mestari.”
– Sunday Telegraph

”Amerikan suurin elossa oleva rikoskirjailija.”
– Mirror

Lohikäärmeen merkistä sanottua:

”Mahdoton laskea käsistään”
– Mail on Sunday

”Vangitseva”
– Guardian

”Pitää lukijan lumottuna viimeiselle sivulle saakka”
– Daily Mail

Michael Connelly

Kirjailija

Michael Connelly

Amerikkalainen Michael Connelly (s. 1956) on kovaksikeitetyn jännärin mestari ja niin lukijoiden, kirjailijakollegoiden kuin kriitikoiden suosikki. Hän päätti ryhtyä kirjailijaksi löydettyään Floridan yliopistossa Raymond Chandlerin tuotannon ja alkoi opiskella journalismia ja luovaa kirjoittamista. Valmistuttuaan hän työskenteli rikoksiin erikoistuneena toimittajana ja siirtyi Pulitzer-ehdokkuuden tasoittaessa tietä Los Angeles Timesin rikostoimittajaksi.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 419
  • Koko 110 x 176 mm
  • Alkuteos Nine Dragons
  • Suomentaja Jukka Jääskeläinen
  • Kirjastoluokka T84.2
  • ISBN 9789512085200
  • Gummerus kustannus, 2011

Goodreads arvostelut

TUTUSTU MYÖS