Kätkäläinen ja musta koira

Kätkäläinen ja musta koira

Kätkäläinen ja musta koira

Kätkäläistä tarvitaan ikääntyvän naapurin avuksi

Kätkäläisten naapurissa on Alma ja Aimo Hurskaisen turvattu elämä suistunut raiteiltaan. Aimon, vauraan talon isännän ja yhteiskunnallisen vaikuttajan, kintereille on takertunut ”musta koira”, syvenevä masennus, joka merkitsee voimien hupenemista ja toisten armoille jäämistä. Sairaus etenee sekavuudeksi, mutta raavas mieshän ei suostu lääkäriin vaivojaan ruikuttamaan. Alma-rukka etsii hädissään tukea läheltä ja kaukaa. Yhteiskunta auttaisi kyllä mielellään, mutta ne resurssit, ne resurssit. Ratkaisuksi tarjoutuu pörssiyhtiön erityishoivakoti, johon tarmokas miniä appensa toimittaa. Kaiken pitäisi olla auvoisaa, mutta todellisuus on toisenmoinen, ja Kätkän pitää puuttua tapausten kulkuun äkkiväärään tapaansa.

Tämänkertaisen Kätkäläis-kirjan taustalla on vakavaa asiaa. ”Pitkälle jatkuva ikääntyminen on nykyisin vakava uhka kansantaloudelle ja piilopaheksuttua itsekkyyttä, ja itse kunkin tulisikin pyrkiä menehtymään hyvissä ajoin ja mahdollisimman terveenä”, sanoo filosofian lisensiaatti Varis, moderni monitoimipätkäläinen, Kätkäläisen tuore turinatoveri ja samanvertainen viisastelija.

Kätkäläinen ja musta koira on kirja niille, jotka eivät ujostele maistaa maailman soppaa sellaisenaan mutta joille kiverä huumori on kumminkin sen mieleisintä maustetta.
Simo Hämäläinen

Kirjailija

Simo Hämäläinen

Simo Hämäläinen on syntynyt Pieksämäellä 1947. Hän on kirjoittanut romaaneja, kertomuksia ja näytelmiä. Hänen romaanihahmoistaan tunnetuin on itäisessä Suomessa asustava Kätkäläinen, jonka seikkailuja on seurattu viidessä romaanissa. Vuodesta 1995 Hämäläinen on ollut vapaa kirjailija. Sitä ennen hän on työskennellyt toimittajana ja opettanut suomen kieltä Joensuun yliopistossa. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä Noin 240
  • Koko 139 x 207 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512086023
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2011

Kirjailijan tuotantoa