Kaikki on sanottu

Kaikki on sanottu

Kaikki on sanottu

Kuolemalla pitäisi olla kasvot joita lyödä

On perhe, jonka isä kuolee ennen aikojaan. Tarina näyttää lasten kautta kolme tapaa selvitä. Sisaruksista vanhin Toma opiskelee yliopistolla kahdeksatta vuotta. Hän puhuu japanin kieltä ja tuntee kuuluvansa eliittiin. Älykköpoika löytää heimon lukkopainisalilta. Äidiltä hän ei uskalla kysyä, miten isä kuoli. Keskimmäinen Henriikka romahtaa. Hän ottaa lääkkeitä. Sitten lääkkeet ottavat hänet, ja hyvän perheen tyttö ajautuu vääriin piireihin. Nuorin Samu syyttää itseään isän kuolemasta. Hän pyrkii armeijan jälkeen rauhanturvajoukkoihin Afganistaniin, missä kuolemaa ei pääse pakoon.

Romaani on alusta asti jännitteinen, lihallinen ja ankara. Se tavoittaa täsmällisesti nuoruuden suuruudenhulluuden, horjuvuuden ja uhman. Terävä kerronta huipentuu taidokkaassa dialogissa, jossa ihmiset peittävät enemmän kuin paljastavat.

Joonas Konstig on kirjailija, jolla on vahva näkemys ihmisestä. Hänen teoksessaan Karamazovin veljekset kohtaa Fight Clubin.
Joonas Konstig

Kirjailija

Joonas Konstig

Joonas Konstig on entinen vihreätukkainen punkkari, jonka julkiset esiintymiset muusikkona rajoittuvat ”Kolmen cowboyn” säestykseen kitaralla kevätjuhlissa. Sittemmin Konstig on saanut useampia lapsia ja kotiutunut Espooseen.

Kirjan tiedot

  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512086887
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2011

Kirjailijan tuotantoa