Sienestäjän suosikit

Sienestäjän suosikit

Sienestäjän suosikit

Sienet ovat ovat värikkäitä ja muodokkaita. Niillä on kaikenlaisia koristuksia: rengas, suomut, verkot, pilkut ja viirut. Ne tuoksuvat mausteiselle, kukkaiselle, hunajaiselle, happamelle ja kirpeälle. Tuhansien sienten maassamme metsien silkkijalat ja suomulakit ovat lähiruokaa parhaimmillaan.

Miten ukon- ja akansienet eroavat toisistaan? Miltä viiruvalmuska tuoksuu? Onko kangasrouskulla näköislajeja? Mikä on paras tapa säilöä ylimääräiset vaaleaorakkaat? Kirjan 37 sieniesittelystä saat vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin ja opit tunnistamaan metsiemme maukkaimmat sienet.

Poimimasi sienet voit valmistaa ruoaksi kirjan 57 ohjeen avulla. Hauduta japanilaisten arvostamasta tuoksuvalmuskasta lemmenpastaa miehelle tai tee isohaperoista pinkki haperotujaus ruokaryypyksi. Tai miltä kuulostaisi voitattirisotto, mustatorvisienikeitto, korvasienitäytteiset hirvirullat tai mustikkaiset mesimuffinit? Näistä ruoista jokainen perheenjäsen löytää varmasti suosikkinsa.
Kirsti Eskelinen

Kirjailija

Kirsti Eskelinen

Suonenjokelainen keruutuotealan opettaja Kirsti Eskelinen on suorittanut mm. keruutuotetarkastajan erikoisammattitutkinnon. Hän on kirjoittanut Savon Sanomiin artikkelisarjan sienistä ja marjoista, ja hänet on palkittu useissa reseptikilpailuissa. Ainekset ennakkoluulottomaan kokkailuun hän saa puutarhastaan ja lähimetsistä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 160
  • Koko 210 x 225 mm
  • Kirjastoluokka 68.2
  • ISBN 9789512087471
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2013

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS