Topi Sorsakoski - Kulkukoira

Topi Sorsakoski - Kulkukoira

Topi Sorsakoski - Kulkukoira

Tanssilavojen legendan muistelmateos päivitettynä laitoksena


Topi Sorsakoski eli Pekka Tammilehto (1952–2011) oli ainutlaatuinen oman tiensä kulkija niin suomalaisessa musiikissa kuin yksityiselämässäänkin. Eteläpohjalaiseen muusikkosukuun syntynyt Pekka Tammilehto kasvoi tanssilavojen ja tangojen maailmassa ja sai ensimmäisen kerran kitaran käteensä 13-vuotiaana. Topi Sorsakosken hahmo syntyi aluksi sisäpiirin vitsinä ja kasvoi vähitellen kansan rakastamaksi kulttihahmoksi, jonka suosio ylitti kaikki odotukset.
Suosion huipullakaan Sorsakoski ei menettänyt ilkikurista huumorintajuaan eikä lojaalisuuttaan ystäviä ja omaisia kohtaan. Mies oli tilannekomiikan mestari, joka antoi aiheen lukemattomiin legendaarisiin tarinoihin. Sorsakosken hurtti huumori ja teeskentelemätön tyyli vain vahvistivat hänen asemaansa suomalaisten tuntojen tulkkina. Rakastettu kansantaiteilija menehtyi keuhkosyöpään 13.8.2011.

Elämäkertateos Kulkukoira kuvaa Topi Sorsakosken huikeaa uraa ja värikästä elämää lapsuudesta aina 50-vuotispäivään saakka. Tähän uudistettuun laitokseen on lisätty kirjoittajan jälkisanat, joissa kuvataan taiteilijan viimeisiä vuosia.

Kirjailija

Reijo Ikävalko

Reijo Ikävalko on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hänellä on pitkä ura journalistina ja nykyisin hän on vapaa toimittaja. Ikävalko on myös kirjoittanut useita elämäkertoja ja muistelmakirjoja.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 0
  • Koko 139 x 218 mm
  • Kirjastoluokka 99.1
  • ISBN 9789512087990
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2011

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa