Sisilian ruusu

Aistivoimainen tarina mystisestä rakkaudesta

Rosalia elää Sisilian auringon alla punaisten ruusujen ja norjien oliivipuiden lomassa. Hän viettää päivänsä seurustellen punakupolisissa huvimajoissa ja hakee viilennystä puutarhan suihkulähteistä. Yhteisöä kuohuttaa tieto Keisarista, joka on tulossa meren takaa synnyinsaarelleen. Hänen mukanaan palaa myös Salvatore, Rosalian tuleva aviomies.
Mutta Rosalia ei välitä avioliitosta. Hänen sieluaan polttaa halu päästä näkemään suuren maailman ihmeet. Hän haluaa tutustua maanpiireihin, jotka saraseenitiedemies Al-Idrisi on hopeakarttaansa kaivertanut. Kaikki entinen kuitenkin unohtuu, kun hän löytää luostarin puutarhasta mystisen, haavoittuneen olennon, jota alkaa salaa tavata öisin. Vaalea muukalainen on kaunein Rosalian koskaan näkemä mies – vai onko hän sittenkin Jumalan Enkeli?
Sisilian ruusu on fantastinen rakkaustarina 1200-luvun Sisiliassa, saarella, jossa sekoittuu koko sitä ympäröivä maailma: pohjoisen normannit, lännen katolisuus, idän ortodoksit ja islam – sekä etelän ziraafat. Se on myös kertomus vahvasta naisesta, joka löytää oman tiensä yhteisön paineen keskellä. Romaanin kieli ja maisemakuvaus on eläytyvää; meren kuohun, auringonpaahteen, mantelipuiden tuoksun ja aprikoosin maun voi aistia. Sisilian ruusu on Milla Keräsen esikoisromaani.
Milla Keränen

Kirjailija

Milla Keränen

Milla Keränen (s. 1982) on yhteiskuntatieteiden maisteri, kouluttaja ja tiedottaja, joka rakastaa valokuvausta ja vanhoja karttoja. Merta hän katselee mieluiten kallioisilta rannoilta, mutta tekee tutkimusmatkoja samoille kaduille, joilla hänen romaanihenkilönsä kulkevat.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 305
  • Koko 133 x 203 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512088027
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2012

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS