Rakas vanha vinyyli

Rakas vanha vinyyli

Rakas vanha vinyyli

Musiikkitoimittaja ja radioääni Jake Nyman varttui ja teki työuraa vinyylilevyjen kanssa. Sitten ammattimiehelle kätevämpi CD tuli ja vinyyli sai väistyä. Nyt se kokee uudelleensyntymää ja muistot ovat palanneet pintaan myös Jakelle. Ensin syntyi kirja single-levyistä (Kovan päivän ilta, Gummerus 2008) ja Rakas vanha levy jatkaa sen tarinaa pitkäsoittojen maailmassa.

Rakas vanha vinyyli on kertomuksia nuoruuden, opiskeluaikojen ja neljänkymmenen toimittajavuoden ajan kestäneestä löytöretkestä musiikkiin. Se ei noudata erilaisten yleisö- ja kriitikkoäänestysten kanonisoimaa käsitystä ns. maailman parhaista levyistä. Mukana on paljon populaarimusiikin klassikoita ja albumitaiteen kulmakiviä mutta myös teoksia, joita suuri yleisö ei tunne; sellaisia, joihin lukija tämän luettuaan haluaa ehdottomasti tutustua.

Nämä ovat kertomuksia suurista keikka-ja konserttielämyksistä, maailmankuulujen rock- ja popartistein artistien tapaamisista, hauskoja anekdootteja, faktoja. Mutta ennen kaikkea henkilökohtaisia kertomuksia siitä, miten mies rakastui musiikkiin ja mitä hänelle – nolotkin tilanteet huomioon ottaen – sitten tapahtui:

"Baarin levyautomaatista alkoi raikua Rollareiden Satisfaction. Koska en pitkän saksan lukijana osannut juurikaan englantia, sanoin viereisessä pöydässä istuvalle tutulle tytölle, että ’sori, mä oon unohtanut mitä mitä toi sätisfäksön oikein tarkoittaa’. Tyttö katseli minua hetken ja sanoi sitten vienosti hymyillen, että se tarkoittaa piiritystä"
Jake Nyman

Kirjailija

Jake Nyman

Legendaarinen musiikkitoimittaja Jake Nyman (s. 1949) on tehnyt radio-ohjelmia Ylessä vuodesta 1972 alkaen. Tunnetuimpia niistä ovat Kovan päivän ilta, Onnenpäivä, Nuorten sävellahja, Rockradio ja Tähtisumua. Hän on myös kirjoittanut useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 232
  • Koko 170 x 220 mm
  • Kirjastoluokka 78.993
  • ISBN 9789512088393
  • Gummerus kustannus, elokuu 2013

TUTUSTU MYÖS