Ready Player One. Romaani

Ready Player One. Romaani

Ready Player One. Romaani

PELI ALKAA. VOITTAJA LÖYTÄÄ AARTEEN JA PELASTAA MAAILMAN. OLETKO VALMIS?

Seitsemäntoistavuotias Wade Watts pelaa peliä, jonka voittaja perii maailman rikkaimman miehen ja universumillisen virtuaalimaailmoja. Rikas pelisuunnittelija on luonut valtavan, avoimen virtuaalitodellisuuden, jonka hän muun omaisuutensa ohella testamenttaa sille joka ratkaisee sinne kätketyt kolme arvoitusta. Sekä arvoitukset että vihjeet liittyvät 70-80-lukujen populaarikulttuuriin, josta Wade tietää käsittämättömän paljon. Lopulta Wade törmää onnekkaasti ensimmäiseen ratkaisuun ja käynnistää vaaralliseksi osoittautuvan loppuvaiheen, jossa täytyy mm. pelata virheetön Pac-Man-peli ja osata Monty Pythonin vuorosanoja ulkoa.

Ready Player One on ollut maailmanlaajuinen myyntimenestys ja siihen pohjautuvan elokuvan ensi-ilta on 28.3.2018. Kirja on kuin Nick Hornbyn High Fidelityn ja elokuvan Paluu tulevaisuuteen risteytys, se esittelee estottoman pakkomielteisesti musiikkia, elokuvia, kolikkopelejä, sarjakuvia, animea, roolipelejä, kirjoja, jne.


”Ensimmäinen ajatukseni, kun olin saanut Ready Player Onen luettua oli: ’Ei voi olla totta! Tämähän on aikuisten Harry Potter!’”
– Huffington Post

”Vili Vonkka kohtaa Matrixin … OASIS pursuaa viittauksia 80-luvun idoleihin, triviaan ja nostalgiaan – Pac-Maniin, WarGamesiin, Zorkiin, Duran Duraniin, AC/DC:hin, Rushiin, Star Warsiin ja Star Trekiin, Blade Runneriin, Dungeons & Dragonsiin, animeen – aivan kuten kirjakin.”
– USA Today

Ernest Cline

Kirjailija

Ernest Cline

Ernest Cline (s. 1972) on kirjailija, käsikirjoittaja, isä, täysipäiväinen nörtti ja fanboy. Hänen esikoiskirjansa Ready Player One kipusi New York Timesin bestseller-listalle. Ready Player One -elokuva sai ensi-iltansa keväällä 2018. Toinen romaani Armada (2018) jatkaa Clinelle ominaista tyyliä. Ernest Cline asuu perheineen Austinissa, Texasissa. Hänen klassikkovideopelikokoelmansa on laaja.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 440
  • Koko 150 x 228 mm
  • Alkuteos Ready Player One
  • Suomentaja J. Pekka Mäkelä
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512088409
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2012

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS