Pankkiryöstö

Pankkiryöstö

Pankkiryöstö

Yksitoistavuotias Emil asuu Visbyssä, juuri muurien suojassa. Kotipihan perällä on Emilin etsivätoimisto. Ja Visbyssä sellaista todellakin tarvitaan, sillä kadut ovat täynnä toinen toistaan hämäräperäisemmän näköisiä tyyppejä. Yhdessä pikkusisko Lindan ja höpsön koiran Mollyn kanssa Emil ratkoo visaisia arvoituksia.

Emil Wern tutkii -kirjat ovat hauskaa jännitystä juuri lukemaan oppineille. Tekstiä siivittää Mimmi Tollerupin ilmeikäs mustavalkokuvitus.

Visbyssä on joulumarkkinat. Emil voittaa pankin järjestämän kilpailun, mutta hänen mennessä hakemaan palkintoaan vastassa on murtunut pankinjohtaja. Joku on murtautunut pankkiholviin yön aikana! Miljoona kruunua on kadoksissa, ja Emilillä uusi tapaus ratkaistavanaan…
Anna Jansson

Kirjailija

Anna Jansson

Anna Jansson (s. 1958) on yksi Ruotsin suosituimmista dekkaristeista, ja pelkästään hänen kotimaassaan hänen kirjojaan on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta. Jansson varttui Visbyssä ja työskenteli vuosia Örebrossa sairaanhoitajana. Inspiroituneena sairaalassa kuulemistaan tarinoista hän alkoi kirjoittaa öisin rikosromaaneja, joissa Gotlannin saaren historia ja myytit kohtaavat nykypäivän. Janssonin romaaneja on käännetty 14 kielelle, ja hänen Maria Wern -hahmostaan on tehty tv-sarja. Jansson on aloittanut myös viihderomaanisarjan, josta suomeksi on julkaistu Amorin kiehkurat (2014) ja Anopit ilman rajoja (2018).

Kirjan tiedot

  • Sivumäärä 89
  • Alkuteos Bankrånet
  • Kirjastoluokka N84.2
  • ISBN 9789512088645
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2012

TUTUSTU MYÖS