Poikani ääni

Poikani ääni

Poikani ääni

Mikä pitää meidät elossa, kun mitään syytä elää ei enää ole?

Kun Arsenalin jalkapallostadionilla Lontoossa tehdään terrori-isku, tuhansien kuolleiden joukossa on myös nelivuotias poika ja hänen isänsä, Arsenalin vannoutuneimmat kannattajat. Kun pommi kotijoukkueen päädyssä räjähtää, pojalla on kädessään pieni kangaspupu, joka löytyy myöhemmin tuhkan ja tuhon keskeltä.

”Hyvä Osama” alkaa pojan äidin kirjoittama kirje, jollaista hän ei toivo kenenkään muun enää joutuvan kirjoittamaan. Niin alkaa myös vavahduttava matka yhden naisen sortuvaan mieleen.


Poikani ääni on kirje Osama bin Ladenille, äidin suruhuuto. Työväenluokkaisen, hyvin inhimillisen päähenkilön ääni on voimakas, kun hän kertoo pommi-iskun jälkimainingeista: siitä, kuinka suru tekee ihmisestä aivan toisenlaisen; kuinka ympärillä hengittävässä kaupungissa ei tunnu olevan enää mitään sääntöjä; kuinka yhteiskunnan luokkaerot murtuvat jonkin suuremman alla.

Cleaven romaani Little Been tarina sai valtavan suosion lukijoiden keskuudessa. Samaan tapaan myös tämä romaani käsittelee elämää suurempia asioita huumoria ja suuria tunteita kaihtamatta. Poikani ääni on koskettava ja mielipiteitä herättävä romaani, joka ei jätä lukijaa rauhaan.

”Kuinka kukaan voi olla vaikuttumatta ja liikuttumatta tätä kirjaa lukiessa?”
– Guardian

Chris Cleave

Kirjailija

Chris Cleave

Englantilainen Chris Cleave (s. 1973) on palkittu, omaääninen kirjailija, jonka kansainvälinen läpimurtoromaani oli hänen toinen romaaninsa Little Been tarina (suom. 2011). Sen oikeudet on myyty yli 20 maahan. Cleaven ensimmäinen romaani Poikani ääni (suom. 2012) palkittiin vuonna 2006 mm. arvostetulla Somerset Maugham -palkinnolla. Cleaven uusimmat romaanit Voittamaton (2014) ja Sodassa ja rakkaudessa (2016) ovat olleet lukijoiden suosiossa. Cleave asuu Lontoossa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 342
  • Koko 140 x 200 mm
  • Alkuteos Incendiary
  • Suomentaja Irmeli Ruuska
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512089048
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2012

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS