Vaeltaja

Minun kohtalokseni tuli Pyhän Andreaksen päivä 1495

”Tästedes saat jatkaa elämääsi ulkopuolisena ja sivullisena. Se olkoon kirouksesi. Kun tulet jonnekin, kukaan ei sinua tunne, kun lähdet, sinut unohdetaan saman tien.”

Velisurmaaja Kainin ja Jerusalemin suutarin Ahasveruksen tarinat tunnetaan. Keskuudessamme vaeltaa kuitenkin koko joukko tuntemattomampia kurjia, jotka on Kainin ja Ahasveruksen tavoin kirottu kulkemaan maan päällä ikuisuuksiin asti. Yksi heistä on suomalainen Antti Pentinpoika. Kun Olavinlinnan voudin apulaisena toimiva Antti komennetaan Knut Possen palvelukseen Viipuria puolustamaan, hän joutuu jättämään raskaana olevan vaimonsa Kertun yksin. Vuosia kytenyt sota Ruotsin ja Venäjän välillä leimahtaa ilmiliekkeihin ja huipentuu kuuluisaan Viipurin pamaukseen. Voiton hetkellä Antti tulee hurmiossaan kutsuneeksi venäläisten suojeluspyhimystä, Pyhää Andreasta. Rangaistukseksi miehen ylimielisyydestä Pyhä Andreas kiroaa tämän ikuiseen elämään eikä kerro, miten kirouksesta voisi vapautua. Muukalaisuuteen tuomittu Antti lähtee menetetyn rakkautensa perään. Huhut kertovat Kertun hukuttautuneen, mutta Antti ei usko sitä. Kun etsintä päättyy, kaikki on toisin kuin hän oli odottanut.

Turusen romaani on yhtä aikaa myyttinen fantasiamatka ja faktoihin pohjautuva historiallinen romaani sekä murhenäytelmä ja ilkikurinen veijaritarina. Vaeltaja on jännittävä ja sydämeenkäyvä kertomus ihmisen pyrkimyksestä murtautua ulos yksinäisyyden vankilasta.
Markku Turunen

Kirjailija

Markku Turunen

Markku Turunen on syntynyt vuonna 1952 Suonenjoella ja asunut lapsuus- ja nuoruusvuotensa Savonlinnassa. Pisimpään hän on asunut Joensuussa, jossa hän työskenteli kirjastonhoitajana. Nykyisin hän asuu Tampereella ja on vapaa kirjailija. Markku Turunen on purevan satiirin ja hiljaisen huumorin taitaja. Hän on julkaissut nuortenkirjoja, romaaneja ja novellikokoelmia sekä kirjoittanut kuunnelmia, näytelmiä ja tv-käsikirjoituksia. Turuselle myönnettiin vuoden 2008 Savonia-kirjallisuuspalkinto esseekokoelmasta Löytötavaraa ja vuoden 2011 Kaarlen palkinto romaanista Juuston pimeä puoli. Turunen harrastaa kuvien tekoa ja vapaita vesiä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 0
  • Koko 145 x 214 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512089635

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS