Unissakävelijä

Unissakävelijä

Unissakävelijä

Vanha gotlantilaismyytti kertoo hääyönään hukkuneesta morsiamesta, joka ilmestyy noutamaan syvyyksiin myös uuden onnen löytäneen miehensä. Myytti herää eloon, kun Visbyn kasvitieteellisestä puutarhasta löydetään juhannusaamuna murhattu, morsiameksi puettu sairaanhoitaja. Epämääräiset havainnot lähistöllä öisin liikkuvasta mustakaapuisesta hahmosta saavat poliisit ymmälleen.

Rikoskomisario Maria Wern saa jutun hoidettavakseen. Tehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi, kun alkaa näyttää siltä, että veritöiden tekijä ennakoi poliisin jokaisen siirron. Murhaajan pirullinen suunnitelma toteutuu vääjäämättömästi, ja pahuus löytyy lähempää kuin kukaan olisi uskonut.

Anna Janssonin kymmenes Maria Wern -dekkari vie lukijat kesäiseen Gotlantiin, josta idylli on kuitenkin kaukana.

”Maria Wern -kirjojen lukijat tulevat pitämään Unissakävelijää sarjan parhaana kirjana tähän asti. Kirjalla on myös kiistatonta potentiaalia houkutella uusia lukijoita Anna Janssonin fanijoukkoon.”
– Gotlands Tidningar
Anna Jansson

Kirjailija

Anna Jansson

Anna Jansson (s. 1958) on yksi Ruotsin suosituimmista dekkaristeista, ja pelkästään hänen kotimaassaan hänen kirjojaan on myyty lähes 4 miljoonaa kappaletta. Jansson varttui Visbyssä ja työskenteli vuosia Örebrossa sairaanhoitajana. Inspiroituneena sairaalassa kuulemistaan tarinoista hän alkoi kirjoittaa öisin rikosromaaneja, joissa Gotlannin saaren historia ja myytit kohtaavat nykypäivän. Janssonin romaaneja on käännetty 16 kielelle, ja hänen Maria Wern -hahmostaan on tehty tv-sarja.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 350
  • Koko 110 x 178 mm
  • Alkuteos Drömmen förde dej vilse
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512089956
  • Gummerus kustannus, elokuu 2012

TUTUSTU MYÖS