Vilpittömästi sinun

Vilpittömästi sinun

Vilpittömästi sinun

Vuoden johtolangalla -palkittu vetävä esikoisdekkari

Lia on paennut keskinkertaisuutta Lontooseen. Elämä on yksinäistä, koska tämän suomalaisen naisen on vaikea päästää ihmisiä lähelleen. Päivisin hän työskentelee graafikkona laatulehdessä, illat lenkkeilee ja kulkee puistossa puhumassa patsaille.

Mutta Lian elämään astuu vaara. Hän kohtaa raa’an rikoksen, joka ei jätä rauhaan. Kun hän pian sen jälkeen tapaa kiehtovan maannaisensa Marin, elämä muuttuu lopullisesti. Heistä tulee läheisiä ja Mari uskoutuu poikkeuksellisesta kyvystään. Mari sanoo osaavansa lukea ihmisiä, nähdä heistä enemmän kuin muut. Hänellä on myös epätavallinen työ. Hulppeassa Studiossa Banksidella työskentelee huippuammattilaisten tiimi, joka tarvittaessa ottaa oikeuden omiin käsiinsä taistellakseen kovaa poliitikkoa tai naisten hyväksikäyttöä vastaan. Lialle avautuu rikosten ja peiteltyjen operaatioiden vaarallinen maailma. Mutta Marin salaperäisyyttä on vaikea murtaa. Kuka tuo nainen oikeastaan on, ja mitä hän Liasta haluaa?

Vilpittömästi sinun on psykologinen trilleri, jonka juoni vetää vastustamattomasti eteenpäin. Se kertoo suomalaisten naisten ystävyydestä ja taitavasti tehdyistä huijauksista. Tapahtumien näyttämönä on kaunis ja kylmä Lontoo.

Pekka Hiltusen esikoisromaanille myönnettiin Vuoden johtolanka -palkinto sekä Kaarlen palkinto 2012. Se on Suomen ehdokas vuoden 2013 pohjoismaisen Lasiavain-palkinnon saajaksi. Kirja on ollut poikkeuksellinen arvostelumenestys ja kerännyt runsaasti kiittäviä kritiikkejä. Teos oli Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkintoehdokkaana, ensimmäisenä jännityskirjana vuosiin. Se on herättänyt nopeasti kiinnostusta ulkomaillakin, ja käännösoikeudet on myyty jo kuuteen maahan, mm. Ranskaan, Tsekkiin ja Puolaan.

Vuoden johtolanka -palkinnon myöntäneen Dekkariseuran perustelujen mukaan Vilpittömästi sinun on taitavasti rytmitetty, intensiivinen ja jännittävä psykotrilleri:

"Kirja luo uuden, korkean standardin termille älykäs viihde. Romaani ravitsee niin ajattelua kuin tunteitakin. Vaikka tarinassa kulkevat mukana eurooppalainen ihmiskauppa, poliittinen populismi ja aikamme työelämän raaka peli, kirjailija ei saarnaa."

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 424
  • Koko 110 x 178 mm
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512090006
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2012

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS