Kolme vahvaa naista

Kolme vahvaa naista

Kolme vahvaa naista

Norah uskoo saavuttaneensa haluamansa valmistuttuaan lakimieheksi Pariisissa. Fanta on raivannut tiensä arvovaltaiseen opettajan virkaan kotikaupungissaan Dakarissa. Khady pitää rakastavan miehensä kanssa kahvilaa ja haaveilee lapsesta.

Perhesiteet, katkotut tai uudelleen solmitut, pakottavat kuitenkin jokaisen heistä matkalle Ranskasta Afrikkaan tai Afrikasta Ranskaan. Matkalle, joka riistää lopulta kohtalon heidän käsistään. Dominoivien isien, heikkojen rakastajien ja pakolaisuuden koettelemusten edessä kukin naisista tarvitsee kaiken rohkeutensa ja tahdonvoimansa selvitäkseen.

Kolme vahvaa naista on ranskalaisen nykykirjallisuuden merkkiteos ja Marie NDiayen kansainvälinen läpimurto. Yhteiskunnallinen ja ravisteleva teos kertoo psykologisesti tarkkanäköisen tarinan kolmesta arvokkuutensa puolesta taistelevasta naisesta, jotka sanovat nöyryytykselle ”ei” ja elämälle ”kyllä”.

”Harvinaisen virtuoosimainen romaani.” – Le Monde

”NDiayen teksti on tavattoman vahvaa.” – Times Literary Supplement
Marie NDiaye

Kirjailija

Marie NDiaye

Marie NDiaye syntyi Ranskassa vuonna 1967 ja kasvoi pariisilaisessa lähiössä. Hän tutustui senegalilaiseen isäänsä kunnolla vasta aikuisena. NDiayen ensimmäinen romaani julkaistiin hänen ollessaan vain 18-vuotias, teos Rosie Carpe voitti Femina-palkinnon ja kansainvälisen läpimurto tapahtui kohutulla romaanilla Kolme vahvaa naista, josta NDiaye sai ensimmäisenä mustana naisena arvostetun Goncourt-palkinnon. Kirjan käännösoikeudet on ostettu yli 30 maahan, ja sitä on myyty Ranskassa jo yli 800 000 kappaletta. NDiaye asuu nykyisin perheensä kanssa Berliinissä, jonne tämä poliittisesti valveutunut kirjailija muutti, kun Sarkozy valittiin Ranskan presidentiksi.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 279
  • Koko 145 x 205 mm
  • Alkuteos Trois femmes puissantes
  • Suomentaja Anna-Maija Viitanen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512090327
  • Gummerus kustannus, elokuu 2013

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS