Andalusialainen ystävä

Andalusialainen ystävä

Andalusialainen ystävä

Keneen luotat, kun hyvät osoittautuvat pahoiksi ja pahat hyviksi?
Kenen puoleen käännyt, kun kaikki vakuuttavat ystävyyttään?
Miten valitset puolesi, kun et tiedä, ketkä ovat mukana sodassa?
Viholliset ovat ympärilläsi. Säännöt muuttuvat. Vain vahvin jää henkiin.
Sophie Brinkmann – sairaanhoitaja, leski ja yksinhuoltaja – tapaa Hector Guzmanin työpaikallaan sairaalassa. Tämä on murtanut jalkansa jäätyään auton alle katua ylittäessään. Sophien ja Hectorin välille syttyy heti jotain, jännite joka vastoin Sophien tahtoa vetää heitä vääjäämättä kohti toisiaan, ja Sophieta kohti kummisetämäisen Guzman El Buenon vetämää rikosperhettä.

Sophie päätyy keskelle kahden rikollisliigan ja poliisin erikoisryhmän välistä kamppailua. Varovaisen tunnustellen alkanut tapahtumasarja kiihtyy hallitsemattomaksi, ja Sophiesta tulee nappula pelissä, joka vie häntä yhä loitommas kaikesta siitä, mitä hän on ennen arvostanut, mihin luottanut ja mitä pitänyt totena. Kaiken keskelle putkahtaa ystävä menneisyydestä, ja Sophien on kaikin keinoin suojeltava itseään ja poikaansa vääjäämättömän hetken lyödessä, hetken, jolloin hänen on valittava puolensa.

Samanaikaisesti hienovaraisen tyylikäs ja brutaali Andalusialainen ystävä panee pohtimaan mikä on hyvää ja mikä pahaa. Söderberg hallitsee suvereenisti sekä henkeäsalpaavat toimintakohtaukset että psykologisesti uskottavat henkilöhahmot.
Alexander Söderberg

Kirjailija

Alexander Söderberg

Alexander Söderberg (s. 1970) on ruotsalainen kirjailija, tv-käsikirjoittaja ja ohjaaja. Sophie Brinkmannista ja corleonemaisesta Guzmanien klaanista kertovasta trilogiasta tuli heti maailmanlaajuinen läpimurto, sarjan ensimmäinen osa Andalusialainen ystävä myytiin jättimäisillä summilla yli kolmeenkymmeneen maahan. Söderberg hallitsee suvereenisti sekä henkeäsalpaavat toimintakohtaukset että psykologisesti uskottavat henkilöhahmot, ja monipolvisen juonen kehittelyssä hän on vailla vertaa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 586
  • Koko 151 x 228 mm
  • Alkuteos Den andalusiske vännen
  • Suomentaja Outi Menna
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512090884
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2014

TUTUSTU MYÖS