Alku

Alku

Alku

Maailman ensimmäinen rakkaustarina saa alkunsa puusta. Ihmiskunta on yhtä kuin Aatami, Mitokondrio-Eeva, J*H?V*, Leskirouva Earth, Robustus, Zim, kaksospojat Ur ja Mr, täti X&X, setä X&Y, Q-r-kii! ja vauva. Matkalla nykyihmiseksi opitaan sanomaan ensimmäinen sana, noustaan kahdelle jalalle, kärsitään kasvukivuista, kirjoitetaan pakaranmuotoinen rakkauskirje, rakastutaan vahvaan naiseen ja hankitaan lemmikki. Perhe kasvaa, mutta samalla joudutaan jättämään haikeat hyvästit osalle sukulaisista: Puiden latvoissa viihtyvä Zim katoaa sinne missä puut kasvavat yhä tiheinä sademetsinä. Isä J*H?V* sukeltaa veteen, kasvattaa suomut ja kieltäytyy nousemasta maanpinnalle.

Osa jälkeläisistä kehittää uusia elämänmuotoja: he alkavat viljellä maata, ottavat käyttöön rahan, lain ja kurituslaitoksen. Aatami katselee tätä kaikkea mietteliäästi akasiapuun varjosta eikä malta olla avaamatta suutaan. Syntyy maailman ensimmäinen yhteiskuntakriitikko.
Johannes Lahtinen

Kirjailija

Johannes Lahtinen

Johannes Lahtinen (s.1970) on kirjailija ja seppä. Hän on opiskellut lyömään vasaralla kuumaa rautaa Suomessa, Ruotsissa ja Italiassa. Lahtinen asuu perheineen Taidekeskus Järvilinnassa Laukaassa, missä hänellä on kirjailijan työhuoneen lisäksi yhteinen sepänpaja puolisonsa kanssa. Palkitsevinta hänelle on hankkia ruokansa järvestä ja metsästä, milloin hän ei nukahda katsellessaan ikkunasta aukeavaa järvenselkää ja haaveillessaan tulevista urotöistä. Lahtisen suurimmat saavutukset ovat salaperäiset J ja K, jotka eivät salli hänen olla yksi ja muuttumaton.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä 175
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512091997
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2013

Kirjailijan tuotantoa