Viktoria Mullova

Viktoria Mullova

Viktoria Mullova

Nuoruudessaan Viktoria Mullova oli neuvostojärjestelmän kirkas lupaus. Hän hätkähdytti maailmaa loikkaamalla KGB:n silmien alta Suomesta Ruotsiin ja sieltä suurlähetystön kautta Yhdysvaltoihin. Pakonsa aluksi hän jätti Stradivariuksen – sen saman jolla oli voittanut Tshaikovski-viulukilpailun – hotellin sängylle ja lähti suomalaisen toimittajan avustamana pakomatkalle, mukanaan vain jousi ja soittajanlahjansa.

Tässä kirjassa Mullova kertoo itse lapsuudestaan Neuvostoliitossa, loppuun asti vaarallisesta loikkauksestaan ja siitä kuinka hän loikattuaan joutui kasvamaan uuteen elämään. Hän jakoi pakolaisuuden tuomia tuskia toisten pakolaisten, Rudolf Nurejevin ja Mstsislav Rostropovitsin kanssa ja rakastui lopulta kapellimestari Claudio Abbadoon.

Mullovan loikkaustarina on jännittävä mutta tosi seikkailu, joka koskettaa suomalaisia ja muistuttaa meitä lähihistoriamme synkemmästä puolesta. Mutta se on ennen kaikkea henkilökohtainen kertomus ainutlaatuisesta ja tinkimättömästä taitelijasta, joka lopulta löytää rakkauden ja pääsee palaamaan synnyinmaahansa.

”Viktorialla olisi voinut olla säihkyvä, loikanneen tytön romanttiseen tarinaan perustuva teennäinen ura. Mutta hän on aivan liian hyvä muusikko tyytyäkseen siihen” Esa-Pekka Salonen kirjan aloittavassa lainauksessa.

Kirjailija

Eva Maria Chapman

Eva Maria Chapman syntyi Prahassa josta hän pakeni ukrainalaisen äitinsä kanssa vuonna 1950 päätyen Australiaan. Hän on toiminut Britanniassa neljänkymmenen vuoden aikana mm. psykoterapeuttina. Hän on kirjoittanut aiemmin omista kokemuksistaan pakolaisena, ja ensitapaamisesta ukrainalaissukulaistensa kanssa kirjassa Sasha & Olga (2006).

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 379
  • Koko 134 x 213 mm
  • Alkuteos From Russia To Love: The Life and Music of Viktoria Mullova
  • Kirjastoluokka 78.99
  • ISBN 9789512092680
  • Gummerus kustannus, elokuu 2013

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS