Pohjoisen herkut

Pohjoisen herkut

Pohjoisen herkut

Saariselän suosittu pitopalveluemäntä Lyyli Huhtamella esittelee Lapin ja Karjalan parhaimmat juhlaruoat ja niihin liittyvät perinteet.
Perinteet kiinnostavat, ja niitä on helppo toteuttaa juuri ruokapöydässä. Kansainvälistymisen myötä osa vanhasta suomalaisesta ruokakulttuurista on katoamassa, nuoret sukupolvet eivät enää osaa valmistaa perinneherkkuja ja pitävät niitä työläinä. Kirja auttaa ohjeiden kokeilemisessa ja oman suvun ja perheen perinteiden löytämisessä.

Kirja etenee vuoden juhlien mukaan alkaen uudesta vuodesta ja päättyen jouluun. Mukana on Lyylin pitopalveluasiakkaiden lempiruokia sekä juhlapyhien menuehdotuksia, yhteensä noin 50 ruokaohjetta kuvineen. Upeat maisemakuvat kehystävät ruoista otettuja lähikuvia. Kirja on kaksikielinen (suomi–englanti), joten se toimii hyvin myös yrityslahjana ja turistien matkamuistokirjana.
Perinneherkut vievät mukanaan: lanttusupikkaat, savupororieskat, revontuliparfait, poronkäristys, patariekko, lohiseljanka, punajuuriterriini…

Kirjailijat

Marko Tiainen

Marko Tiainen, Lyylin poika, on vetänyt Saariselän ruoka- ja pitopalvelua ravintolakoulusta kokiksi valmistuttuaan vuodesta 2000 ja harrastaa mm. jääkiekkoa, moottorikelkkailua ja vapaapalokuntaa

Tiia Koskimies

Tiia Koskimies on ruokakirjailija ja ruokatoimittaja, ja hän on toiminut käsikirjoittajana ja ohjaajana lukuisissa tv-ohjelmissa.

Lyyli Huhtamella

Lyyli Huhtamella on Kiteeltä Saariselälle päätynyt pitokokki, joka on perehtynyt Lapin ja Karjalan perinneruokiin. Pitopalvelun hän perusti jo vuonna 1970. Lukuisat, vuodesta toiseen palaavat yritysasiakkaat arvostavat hänen suurella sydämellä valmistamiaan herkkuja. Lisäksi hän harrastaa mm. humanitaarista työtä minkä pitopalvelutöiltään ehtii.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 128
  • Koko 225 x 297 mm
  • Kirjastoluokka 68.2
  • ISBN 9789512092727
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2013

TUTUSTU MYÖS