Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

Jennifer Stirling herää vuonna 1960 lontoolaisessa sairaalassa auto-onnettomuuden jälkeen. Hän ei muista aiempaa elämäänsä, ei aviomiestään, ei mitään ajasta ennen onnettomuutta. Kotiuduttuaan sairaalasta hän löytää riipaisevan rakkauskirjeen, jonka täytyy olla osoitettu hänelle. Allekirjoituksena on vain ”B” – mies, jonka eteen hän oli ollut nähtävästi valmis uhraamaan kaiken.

Vuonna 2003 motivaationsa ja parisuhdekiemuroiden kanssa kamppaileva toimittaja Ellie Haworth löytää työpaikkansa arkistojen kätköistä samaisen kirjeen ja haluaa vimmaisesti selvittää tuntemattomien rakastavaisten kohtalon – siinä toivossa, että hänenkin tarinansa saisi onnellisen lopun.

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä on paitsi taiten kerrottu ja aseista riisuva tarina rakkaudesta, myös rakkauskirje kahden eri vuosikymmenen Lontoolle ja ylistys käsin kirjoitetun sanan voimalle.

”On hyvin vaikeaa luoda rakkaustarina, joka on paitsi vangitseva myös todentuntuinen – ja kirjallaan Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Jojo Moyes onnistui tekemään sen vieläpä kahdesti. […] Moyes on valtavan lahjakas tarinankertoja, jota en voi kuin ihailla.”
– Paula McLain, menestysromaanin Nuoruutemme Pariisi kirjoittaja

”Upea, tunteellinen ja voimakas kirja – täysosuma kaikille, jotka rakastavat Mad Meniä.”
– Sophie Kinsella

”Palkittu, sukupolvien välisen kuilun yrittävä rakkaustarina menetetyistä yhteyksistä ja pitkästä odotuksesta osuu romanttiseen kultasuoneen.”
– Kirkus
Jojo Moyes

Kirjailija

Jojo Moyes

Lontoossa vuonna 1969 syntynyt Jojo Moyes on valtavan suosittu viihdekirjailija niin Suomessa kuin maailmalla. Hänen teoksiaan luetaan 46 kielellä, niitä on myyty yli 38 miljoonaa kappaletta, ja 12 maassa ne ovat nousseet myyntilistojen ykkösiksi. Jojo aloitti uransa toimittajana ja ryhtyi sittemmin täysipäiväiseksi kirjailijaksi.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 532
  • Koko 145 x 214 mm
  • Alkuteos The Last Letter from Your Lover
  • Suomentaja Heli Naski
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512092901
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2014

TUTUSTU MYÖS