Kätkäläinen ja maailman meno

Kätkäläinen ja maailman meno

Kätkäläinen ja maailman meno

Pohjoiskarjalainen korpifilosofi Pietari Aholainen on noussut suomalaisen kirjallisuuden kulttihahmoksi äkkiväärine mielipiteineen ja edesottamuksineen. Pietu elelee emäntänsä Iita-Marian kanssa Kätkävaaran kainalossa ja latelee omaperäisiä ajatuksiaan maailman menosta, josta Pietu tietää ainakin omasta mielestään kaiken tarpeellisen. Mutta maailma ympärillä käy yhä merkillisemmäksi, ja uudet tuulet puhaltavat Kätkävaarallakin.
Iita-Maria liukastuu ja joutuu kaupunkiin sairaalaan, ja Kätkäläinenkin joutuu laittautumaan kaupunkimatkalle. Ruojanjärven rannalle ilmaantuu venäläismies, joka ryhtyy rakentamaan hulppeaa linnaa Kätkäläisen kalamajan naapuriksi. Eikä naapurin Hurskainenkaan ole enää entisensä. Muutokset eivät Pietua miellytä. ”Sanonko minä Hurskainen sinulle suoraan, miltä semmonen ajan henki haisoo ja mistee päin se on peräsin?”
Simo Hämäläisen rakastetut Kätkäläiset ovat lempeästi maaliinsa osuvaa satiiria suomalaisen yhteiskunnan omituisuuksista.
Kätkäläinen ja maailman meno sisältää yksissä kansissa kolme Pietu Aholaisesta kertovaa romaania: Kätkäläinen ja kaupungin valot (2006), Kätkäläinen ja naapurin mies (2008) ja Kätkäläinen ja musta koira (2011).
Simo Hämäläinen on syntynyt Pieksämäellä 1947. Hän on kirjoittanut romaaneja, kertomuksia ja näytelmiä. Hänen romaanihahmoistaan tunnetuin on itäisessä Suomessa asustava äkkiväärä Kätkäläinen, jonka seikkailuja on seurattu tähän mennessä kuudessa romaanissa. Vuodesta 1995 Hämäläinen on ollut vapaa kirjailija
Simo Hämäläinen

Kirjailija

Simo Hämäläinen

Simo Hämäläinen on syntynyt Pieksämäellä 1947. Hän on kirjoittanut romaaneja, kertomuksia ja näytelmiä. Hänen romaanihahmoistaan tunnetuin on itäisessä Suomessa asustava Kätkäläinen, jonka seikkailuja on seurattu viidessä romaanissa. Vuodesta 1995 Hämäläinen on ollut vapaa kirjailija. Sitä ennen hän on työskennellyt toimittajana ja opettanut suomen kieltä Joensuun yliopistossa. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 584
  • Koko 155 x 214 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512093656
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2013

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS