Voittamaton

Kate ja Zoe ovat olleet nuoresta lähtien ystävyksiä ja pyöräilijöinä kilpakumppaneita. Synkempi Zoe ja tasaisempi, luonnonlahjakas Kate ovat monella tapaa toistensa vastakohtia, ja he ovat molemmat saavuttaneet paljon – toinen radalla, toinen yksityiselämässä. Kummallakin on myös siteensä Katen mieheen Jackiin.

Katen kahdeksanvuotias tytär Sophie, innokas Star Wars -fani, on sairastunut uudestaan leukemiaan ja kamppailee pitääkseen vointinsa huononemisen vanhemmiltaan salassa. Zoe elää riskialttiisti ja on epätoivoinen yhden yön suhteissaan. Sekä Kate että Zoe valmistautuvat Lontoon olympialaisiin, mutta sitten sääntöjä muutetaan, ja vain toinen voi osallistua.

Lukijoiden ja kriitikoiden ylistämän Little Been tarinan kirjoittajan uutuusromaani kertoo ystävyydestä, rakkaudesta, vanhemmuudesta, syyllisyydestä ja lunastuksesta. Se kouraisee syvältä ja kuvaa ihmisen perimmäisiä tarpeita tulla rakastetuksi ja nähdyksi.

”Paljon ajatuksia herättävä ja koskettava romaani. Kaikkien pitäisi lukea se.”
— The Times

”Voittamaton vetoaa vahvasti tunteisiin, mutta se on harvinaisen taitava romaani eikä jää hymähtelyksi vaan liikuttaa ja ilahduttaa, kuohuttaa mieltä, koska se kertoo asioista, joilla on merkitystä.”
— The Guardian
Chris Cleave

Kirjailija

Chris Cleave

Englantilainen Chris Cleave (s. 1973) on palkittu, omaääninen kirjailija, jonka kansainvälinen läpimurtoromaani oli hänen toinen romaaninsa Little Been tarina (suom. 2011). Sen oikeudet on myyty yli 20 maahan. Cleaven ensimmäinen romaani Poikani ääni (suom. 2012) palkittiin vuonna 2006 mm. arvostetulla Somerset Maugham -palkinnolla. Cleaven uusimmat romaanit Voittamaton (2014) ja Sodassa ja rakkaudessa (2016) ovat olleet lukijoiden suosiossa. Cleave asuu Lontoossa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 470
  • Koko 140 x 200 mm
  • Alkuteos Gold
  • Suomentaja Irmeli Ruuska
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512093663
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2014

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS