Enkelintekijä

Pääsiäinen vuonna 1974 Valön saaressa Fjällbackan liepeillä. Illallispöytä on tyylikkäästi katettu, mutta kaikki paitsi perheen yksivuotias tytär Ebba ovat poissa. Oliko kyseessä rikos vai katosiko perhe omasta halustaan? Arvoitus ei koskaan ratkea.

Vuosikymmenien päästä Ebba palaa Valön saareen. Hän ja hänen aviomiehensä Mårten ovat hiljattain menettäneet kolmevuotiaan poikansa, ja yrittäessään selvitä surustaan he ovat päättäneet avata majatalon vanhaan sisäoppilaitokseen, jota Ebban isä aikanaan johti ankaralla kädellä. Ebba ja Mårten ovat hädin tuskin ehtineet asettua aloilleen, kun he joutuvat tuhopolttoyrityksen kohteeksi. Ja kun he taloa remontoidessaan ryhtyvät poistamaan ruokasalin lattialautoja, löytyy niiden alta kuivunutta verta… Mitä Ebban perheessä oikein tapahtui – ja tapahtuu?

Kirjailija Erica Falck tuntee tapauksen taustat ja suvun naisten traagisen historian. Hän päättää hakeutua Ebban puheille ja selvittää viimein mysteerin.

"[Läckbergillä] on ihailtava kyky nikkaroida kasaan tekstirakennelma, jossa kaikki alkukohtaukset, sivupolut, vääristymät ja sinne tänne sojottavat langanpäät solmitaan lopussa yhteen. Hänellä on arkinen, epädramaattinen ja suora puhetapa, joka vetoaa lukijoihin ja luo illuusion miltei tuttavallisista suhteista kirjojen päähenkilöihin. Hän kirjoittaa vaivattomasti, sujuvasti ja humoristisesti."
- Vimmerby Tidning
Camilla Läckberg

Kirjailija

Camilla Läckberg

Ruotsalainen Camilla Läckberg (s. 1974) on ekonomi, joka vaihtoi alaa ja nousi Euroopan dekkarikuningattareksi. Hänen romaanejaan on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta, yli 50 maassa, ja niistä on tehty myös elokuva- ja tv-sovituksia. Camilla on kotoisin Fjällbackan kylästä, jonne myös hänen rikosromaaninsa sijoittuvat. Nykyään hän asuu Tukholman lähistöllä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä Noin 500
  • Alkuteos Änglamakerskan
  • Suomentaja Outi Menna
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512093793
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2013