Haudattu hiljaisuudessa

Haudattu hiljaisuudessa

Haudattu hiljaisuudessa

Jääkylmää jännitystä ja menneisyyden salaisuuksia

Erakoitunut hiihtäjälegenda Lapp-Erik Svanberg murhataan Kivikankaan kylässä Tornionjokilaaksossa. Pietarilaisessa rappukäytävässä venäläinen mafiapomo ampuu lähimmän ystävänsä ja pakenee maasta.
Työtön toimittaja Katrine Hedstrand palaa Lontoosta Tukholmaan hoitamaan dementoituneen äitinsä asioita ja saa kuulla, että äiti on perinyt talon Kivikankaalla. Kaukana pohjoisessa paljastuu totuuksia, joista on vaiettu sukupolvien ajan.
Keskitalvi kietoo Pohjoiskalotin rautaiseen otteeseensa, ja tarinat lomittuvat toisiinsa yhä tiukemmin. Viimein ne viimein yhdistyvät Rauhalan tilan kylmien rakennusten keskellä Kivikankaalla, jossa kuolema kurkottaa vuosikymmenien takaa korjaamaan satonsa.

Haudattu hiljaisuudessa on Tove Alsterdalin toinen trilleri kehutun esikoisen, Kadonneiden, jälkeen. Kirja on tummasävyinen sukukronikka, joka kattaa koko levottoman 1900-luvun. Se ulottuu Tornionjokilaaksosta myyttiseen Karjalaan ja kaatuneeseen Neuvostoliittoon ja kertoo ihmisen halusta elää ihmisarvoista elämää.

"Kriitikot ovat taas oikeassa. Tämä on vuoden paras ruotsalainen dekkari." – Liza Marklund

”Alsterdalin toinen teos on enemmän kuin raflaava trilleri – se on psykologinen draama, aikalaishistoriaa ja pieni, kaihoisa rakkaustarina. ” – Västerbottens kuriren
Tove Alsterdal

Kirjailija

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal (s. 1960) on toimittaja, dramaturgi, käsikirjoittaja, oopperalibretisti ja kustannustoimittaja, joka on mm. toimittanut kaikki Liza Marklundin romaanit.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos I tysnaden begravd
  • Suomentaja Katriina Huttunen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512093809
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS