Missä olet, Bernadette?

Missä olet, Bernadette?

Missä olet, Bernadette?

Bernadette Fox on rehellisesti omalaatuinen ihminen. Seattlelaisen yksityiskoulun äitien silmissä hän on häpeäpilkku, nörttigurumiehelleen hän on jääräpäinen kumppani, designihmisille hän on palkittu mutta erakoitunut arkkitehti. 15-vuotiaalle tyttärelleen Beelle hän on kuitenkin paras ystävä ja äiti.

Yllättäen Bernadette katoaa. Bee ryhtyy selvittämään, minne hänen äitinsä on hävinnyt ja miksi. Hän saa käsiinsä äitinsä sähköposteja ja löytää FBI:n laatimia raportteja, jotka liittyvät hänen äitiinsä. Pikkuhiljaa hän kokoaa omituisen tarinan palasia kasaan. Ehkä katoaminen liittyy siihen, että Beelle on luvattu palkinnoksi hyvästä todistuksesta perhematka Etelänavalle: ihmisallergiasta kärsivälle Bernadettelle moinen reissu laivassa muiden matkustajien kanssa voisi olla ylivoimainen koettelemus.
Missä olet, Bernadette? on välillä pähkähullu, välillä hersyvän raikas romaani täynnä tärkeitä aiheita kuten ihmissuhteita ja toisen ihmisen kohtaamisen vaikeutta.
"Ahmin koko kirjan huolettomasti nautiskellen."
- Jonathan Franzen

"Semplen henkilöhahmot ovat mahtavia: heillä on salaisuuksia, ja he ovat moniulotteisia henkilöitä hyvine ja huonoine puolineen."
- Los Angeles Times
Maria Semple

Kirjailija

Maria Semple

Maria Semple on entinen tv-käsikirjoittaja, joka tunnetaan mm. seuraavista televisiosarjoista: Ellen Show, Mad About You (Hulluna sinuun) ja Arrested Develepment (Sukuvika). Semple asuu perheensä kanssa Seattlessa, missä hän opettaa kirjoittamista, opiskelee runoutta ja yrittää pysyä poissa internetistä. Bernadette on hänen toinen romaaninsa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 324
  • Alkuteos Where'd You Go, Bernadette?
  • Suomentaja Outi Järvinen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512093885
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2013

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS