Akuutti - Potilaan käsikirja

Akuutti - Potilaan käsikirja

Akuutti - Potilaan käsikirja

Mitä tehdä, kun iskee mahakipu, päänsärky tai hirveä kutina? Pitäisikö lähteä lääkäriin, kun välillä huimaa? Uskallanko seurata kuumeisen lapseni vointia kotona? Mistä tietää, onko vanhuksen huonomuistisuus vaaratonta vai merkki sairaudesta?

Oppaassa käydään läpi noin 40 erilaista oiretta: alaselkäkipu, alavatsakipu, hengenahdistus, niskakipu, kuume, käsien puutuminen, muistiongelmat, nenän tukkoisuus, nielemisvaikeus, näköhäiriöt, olkapääkipu, pahoinvointi…

Kirja auttaa määrittelemään oireen vakavuuden; tarvitseeko potilas kiireellistä sairaalahoitoa, tarkempia tutkimuksia laboratoriossa, huolellista kotihoitoa vai voiko mokoman oireen kenties unohtaa kokonaan. Lisäksi neuvotaan, miten lääkärin vastanotosta saa kaiken irti. Liian usein potilas menee lääkäriin, muttei tiedä, mitä siellä tehdään, mihin johtopäätöksiin
päädytään ja mitä jatkossa tapahtuu. Kirja valmentaa lukijansa niin, että hän on lääkäriin mennessään oikein valmistautunut ja sieltä tullessaan hyötynyt käynnistä.

Oppaan takana ovat lääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä. He vetävät palkitun televisio-ohjelma Akuutin suosittua omalääkärin vastaanottoa, ja sama selkokielinen, konstailematon ote jatkuu tässä kirjassa.

Kirjailijat

Mikko Penttilä

Mikko Penttilä on perheenisä ja vapaa toimittaja, joka tuottaa sisältöä sanoma- ja aikakauslehtiin, televisioon, radioon ja internetiin. Akuutin remmissä hän on ollut vuodesta 2001. Porilainen, joka asuu muualla.

Risto Laitila

Risto Laitila valmistui lääkäriksi 1980-luvulla. Yksittäiset potilaat ja suuri yleisö tuntevat hänet lääkärinä, jolta voi kysyä mitä tahansa terveyteen tai sairauksiin liittyvää. Laitila on toiminut Akuutin omalääkärinä 10 vuoden ajan, ja hän pitää ET-lehden lääkäripalstaa. Potilastyötä hän tekee arkisin omalla vastaanotollaan.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä noin 200
  • Kirjastoluokka 59
  • ISBN 9789512094042
  • Gummerus kustannus, elokuu 2013

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS