Karjalan kannaksen takaisinvaltaus kesällä 1941

Karjalan kannaksen takaisinvaltaus kesällä 1941

Karjalan kannaksen takaisinvaltaus kesällä 1941

Kotikontujen tienoilta tervehtien tämä laulumme kaikukoon... Eversti Ari Rautalan uusin teos käsittelee Karjalan kannaksen takaisinvaltausta vuonna 1941. Rautala kuvaa kolmen armeijakunnan (I, II ja IV Armeijakunta) ja niiden alaisten joukkojen etenemistä Moskovan rauhan rajalta yli Rajajoen nopealla, noin kuukauden mittaisella sotatoimella. Mukana on myös ilmavoimien osuus.

Kirjassa on esitelty joukkojen, niiden komentajien ja muiden ansioituneiden sotilaiden lisäksi kuuluisia sotatapahtumia, kuten esimerkiksi Taistelut Hiitolan alueella, Viipurinlahden ylimenohyökkäys, Viipurin valtaus, Pajarin joukkojen Vuoksen ylitys, Porlammen suurmotti ja vanhan rajan ylitys. Taistelujen kuvausta tukevat lukuisat karttapiirrokset sekä aina rivimiehiin asti ulottuvat henkilökohtaiset muistot. Kirjaan on sisällytetty tietoja myös niistä pitäjistä, joissa taisteluja käytiin. Rautala päättää kirjansa lähes kolmen vuoden mittaisen asemasotavaiheen alkamiseen ja evakoiden kotiinpaluuseen.

Kirjailija

Ari Rautala

Helsinkiläinen eversti evp. Ari Rautala (s. 1954) toimi sotilasurallaan mm. Helsingin Ilmatorjuntarykmentin komentajana. Ennen siirtymistään reserviin hän palveli Moskovassa opiskellen kaksi vuotta Venäjän Yleisesikunta-akatemiassa ja työskennellen puolustusasiamiehenä Suomen Moskovan-suurlähetystössä. Hän harrastaa sotahistoriaa ja on johtanut usean vuoden ajan lukuisia matkoja viime sotien taistelupaikoille.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 200
  • Koko 210 x 270 mm
  • Kirjastoluokka 92.73
  • ISBN 9789512094097
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2013

TUTUSTU MYÖS