Sopat!

Soppamestari Marc Aulénin ruokafilosofiassa keskeisintä on yksinkertaisuus, raaka-aineiden kunnioitus ja nopea toteutus. Hyvä ruoka ei ole rahasta kiinni, sillä edullisista raaka-aineista saa oikeilla mausteilla, tekotavalla ja mielikuvituksella loihdittua todellisia makunautintoja.

Sama ajatus on upeasti kuvitetussa Soppakirjassa. Alkupuoli sisältää keitonteon perusohjeet ja parhaat vinkit, 30 Aulénin haluttua keittoreseptiä ja monikäyttöiset lisukeohjeet. Mukana on makuja kotimaisista itämaisiin ja välimerellisiin, myös Helsingin parhaaksi keitoksi valitun bouillabaissen ohje, joka on vuosikaudet pysynyt suurena salaisuutena!

Mestarin seurana kirjan loppuosassa on kolmentoista hengen tähtikaarti, joka avaa suhdettaan Marciin ja ruokaan. Jokainen heistä jakaa kirjan sivuilla myös suosikkikeittoreseptinsä. Mikko von Hertzenin kookos-porkkanakeitto vie itämaille. Tarja Cronbergin kaalikeitossa tuoksuu fenkoli. Petri Sarvamaan kanttarellikeittoon lorahtaa konjakkia. Liian monta kokkia? – Ei tässä kirjassa.


Tämän teoksen kuvitus herättää huomiota; se on rohkeaa, erilaista, hauskaa. Eteläkorealainen Jaeseong Park on nuori lupaava valokuvaaja, jonka taidot näkyvät kirjan sivuilla.

Marc Aulén

Kirjailija

Marc Aulén

Marc Aulén on helsinkiläinen ravintoloitsija. Synnyinkaupungistaan Brysselistä hän päätyi mutkien kautta Suomeen vuonna 1976. Ennen ravintola Qulmaa hän pyöritti Hakaniemen hallissa suosittua Soppakeittiötä. Se sai Unelmien Helsinki -kunniamaininnan ja oli maan 50 parhaan ravintolan listalla. Sopan lisäksi Aulén syö melkein mitä vain hyvää paitsi silliä.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 128
  • Koko 190 x 235 mm
  • Kirjastoluokka 68.2
  • ISBN 9789512094226
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2014

TUTUSTU MYÖS