Aavikon kyyhkyset

Aavikon kyyhkyset

Aavikon kyyhkyset

Vuonna 70, Jerusalemin piirityksen jälkeen, 900 juutalaista sinnitteli kuukausia Rooman armeijaa vastaan Masadassa, vuorelle rakennetussa linnoituksessa Juudean aavikolla. Muinaisen historioitsija Josefuksen mukaan kaksi naista ja viisi lasta selvisivät. Näihin historiallisiin tapahtumiin pohjautuva Aavikon kyyhkyset on vangitseva romaani neljästä Masadaan päätyneestä poikkeuksellisesta naisesta.

Yaelin äiti kuoli synnytyksessä, eikä hänen isänsä antanut sitä koskaan tytölle anteeksi. Recka sai oppitunnin hiljaisuudesta, kun hänen tyttärenpoikansa menettivät puhekykynsä todistettuaan äitinsä raakaa murhaa. Aziza, soturin tytär, ryhtyi pojaksi varjellakseen itseään. Alexandriassa syntynyt Shirah tuntee muinaisen magian ja lääketieteen salat. Näiden neljän rohkean ja aistillisen naisen elämät kytkeytyvät toisiinsa piirityksen epätoivoisina aikoina. He ovat linnoituksen kyyhkystenhoitajia, ja kukin heistä kätkee sydämeensä suuren salaisuuden.

Aavikon kyyhkyset on kertomus sitkeydestä ja selviytymisestä ja kunnianosoitus kaikille, jotka ovat onnistuneet säilyttämään elämänvoimansa miltei ylivoimaisten vastoinkäymisten keskellä.

”Aavikon kyyhkyset on erinomaisen viihdyttävä, raastava, jännittävä, feministinen historiallinen romaani, jonka saa liekkeihin rikas mielikuvitus […] yhdistelmä taitavaa tekstiä, koskettavia teemoja ja dramaattista tarinankerrontaa. Se on lumoava tarina, joka jää viipyilemään mieleen.”
– Boston Globe
Alice Hoffman

Kirjailija

Alice Hoffman

Suositun amerikkalaisen kirjailijan Alice Hoffmanin (s. 1952) tuotanto tunnetaan erityisesti taianomaisista elementeistä ja vahvoista naishenkilöistä. Hoffman on kirjoittanut yli kaksikymmentä romaania, ja hänen teoksiaan on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle. Monesti bestseller-listoilla loistaneen Hoffmanin teoksia on sovitettu myös Hollywood-elokuviksi. Hoffman asuu Bostonissa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 624
  • Koko 140 x 214 mm
  • Alkuteos The Dovekeepers
  • Suomentaja Raimo Salminen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512094615
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2014

Goodreads arvostelut

TUTUSTU MYÖS