Lempi ei ole leikin asia

Lempi ei ole leikin asia

Lempi ei ole leikin asia

”Billie, minun Billieni, tämä rikkinäisen lapsuuden elänyt prinsessa, joka tarpoo elämän polkuja toisessa kädessään haulikko ja toisessa Musset’n näytelmä Ei lempi leikin vuoksi, on ihanin asia, joka minulle on tapahtunut sitten aloitettuani kirjoittamisen.”
– Anna Gavalda uusimmasta kirjastaan

Billiestä tuli Billie, koska hänen hulttioäitinsä oli hulluna Michael Jacksoniin (”Billie Jean is not my lover / She’s just a girl…”). Franckista tuli Franck, koska hänen äitinsä ja isoäitinsä jumaloivat pop-laulaja Frank Alamoa (”Biche, oh ma biche…”). Vaikeista oloista ponnistava Billie ja lahjakas mutta ulkopuolinen Franck saavat kovin erilaiset eväät elämään. Sattuman oikusta he kuitenkin kohtaavat ja löytävät toinen toistaan tukien tien vaikeuksista voittoon, oppien matkan varrella yhtä sun toista.

Anna Gavaldan Lempi ei ole leikin asia on kannustushuuto päähänpotkituille, ylistyslaulu Pariisille ja vinkeä puheenvuoro keskusteluun sateenkaariavioliitoista. Ennen kaikkea se on kielellä iloitteleva tarina tosiystävyydestä ja rakkaudesta ja siitä, kuinka häilyvä niiden välinen raja lopulta on.

”Anna Gavaldallekaan lempi ei ole leikin asia. Eikä ystävyys, tunteet tai kiukunpuuskat. Eikä kirjoitustyyli. [Gavaldalla] on jäljittelemätön tapa leikkiä sanoilla, keinutella lauseita. Yhtä aikaa raivoisa ja romanttinen.”
– Le Journal du dimanche

Anna Gavalda

Kirjailija

Anna Gavalda

Ranskalainen Anna Gavalda (s. 1970) on Ranskan suosituimpia kirjailijoita. Gavalda valloitti lukijat ympäri maailmaa jo esikoisnovellikokoelmallaan Kunpa joku odottaisi minua jossakin. Hänen kirjojaan on käännetty yli 40 kielelle, ja niistä on tehty elokuvasovituksia. Uusin novellikokoelma Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on jälleen todistus siitä, miten taitavasti ja herkästi Gavalda osaa luodata ihmismielen haurautta.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 217
  • Koko 134 x 213 mm
  • Alkuteos Billie
  • Suomentaja Lotta Toivanen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512094806
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2014

TUTUSTU MYÖS