Jumala joka kivessä

Vivian Rose Spencer, nuori englantilaisnainen, haluaa osoittaa kykynsä arkeologina. Ensimmäisen maailmansodan alkumetreillä hän joutuu kuitenkin tasapainoilemaan velvollisuuksien ja intohimojen välillä: hoivatako haavoittuneita sotilaita vai murenevia patsaita? Vivian jättää Englannin ja lähtee yksin matkalle Aasiaan. Junamatkalla Peshawariin hän tapaa pataani Qayyum Gulin.

Qayyum on menettänyt silmänsä taisteltuaan länsirintamalla Ypresissä Britannian lipun alla – maan, jossa ei ole koskaan edes käynyt. Katkera Qayyum opettaa kotona Peshawarissa pikkuveljelleen Najibille, etteivät englantilaiset ole heidän ystäviään. Samaan aikaan Najib lumoutuu Vivianin opastuksella muinaishistoriasta ja maasta jalkojensa alla. Vuosien päästä taistelu Intian vapaudesta, kadonnut muinaismuisto ja salaperäinen vihreäsilmäinen nainen kietovat heidän kohtalonsa jälleen arvaamattomalla tavalla yhteen.

Kamila Shamsien uusin romaani kuljettaa lukijaa Aasiasta Eurooppaan ja takaisin, halki aikojen, suoraan kaatuneiden imperiumien sydämeen. Se muistuttaa siitä, kuinka jokaisella on paikkansa historian kaaoksessa ja ettei katoaminen merkitse unohtumista.


"Loistelias romaani: kaunis, kauhea, tosi. Tulvillaan intohimoa, elämää ja älyä [...] Teos tuntuu ajattomuudessaan ja eheydessään jo klassikolta."
– Ali Smith

”Herättää menneen taidokkaasti henkiin… koskettava tarina rakkaudesta ja petoksesta, toivosta ja vääryydestä, täynnä unohtumattomia henkilöhahmoja.”
– Financial Times

Kamila Shamsie

Kirjailija

Kamila Shamsie

Kamila Shamsie (s. 1973) on pakistanilaissyntyinen kirjailija, joka on asettunut Lontooseen. Hänen seitsemän englanninkielistä romaaniaan ovat saaneet lukuisia tunnustuksia, ja niiden oikeuksia on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Shamsien tuorein teos Joka veljeään vihaa voitti arvostetun Women's Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon ja oli myös Man Booker Prize ja Costa Novel Award -ehdokkaana.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 385
  • Koko 145 x 214 mm
  • Alkuteos A God in Every Stone
  • Suomentaja Raimo Salminen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512096305
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2014

TUTUSTU MYÖS