Näyttelijätär

Näyttelijätär

Näyttelijätär

Aloitteleva näyttelijä maaseututeatterissa. Neljän pienen tytön äiti Radioteatterissa. Vierailija kuukausipalkkaisten puristuksessa. Freelancer lama-Suomessa. Ravintolaemäntä Josafatissa. Floorshown tähti Adlonissa. Kesäteatterin vetonaula. Murhanhimoinen ex-vaimo. Vanheneva filmitähti. Yksinäinen oopperalaulaja. Juopotteleva näyttelijätär. Tiukka bisnesnainen. Katkeroitunut eteläpohjalainen. Ylpeä hämäläinen. Elämään pettyvä karjalainen. Kaikki nämä roolit mahtuvat Ritva Oksasen elämään. Outi Popp on rakentanut Oksasen kanssa suositun esityksen, joka on vetänyt täysiä saleja mm. Hämeenlinnan ja Espoon kaupunginteattereissa.

Kirjoitettuaan näytelmän Popp tajusi, että suurin osa suuresta Näyttelijättärestä jäi vielä kertomatta. Niin syntyi ajatus kirjasta, joka on enemmän. Kirjassa Oksanen pääsee kertomaan siitä, mitä tapahtui näyttämön takana, kun show oli ohi. Siitä, kuinka elämä miehineen, lapsineen, menestyksineen vei.

Tuli mies ja menestys, jotka veivät, ja olivat viedä enemmän kuin piti. Ja mitä sitten tuli? Vuosia Oksasen kanssa töitä tehnyt Outi Popp pääsi lähelle ja kertoo kirjassa kunnianhimoisesti, kuinka Oksasesta tuli se upea nainen, jonka nyt näemme. Ääneen hän päästää myös Oksasen kollegat ja ystävät vuosien varrelta.

Tämä on lahjakkaan työn kasvutarina, tarina selviytymisestä. Tarina naiseudesta.

Kirjailijat

Outi Popp

Outi Popp on helsinkiläinen toimittaja-kirjailija.

Ritva Oksanen

Ritva Oksanen on helsinkiläinen näyttelijä ja laulaja. Hän on esiintynyt estradeilla, radioteatterissa, televisiossa ja elokuvissa vuodesta 1957 lähtien. Hän on 70-luvun alusta asti toiminut myös alansa yrittäjänä ja tuottanut useita esityksiä ja kiertueita. Vuoden 2013-2014 menestysesitys Näyttelijätär on kerännyt täysiä saleja niin Hämeenlinnan kaupunginteatterissa kuin vierailuilla mm. Espooseen ja Helsinkiin.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 279
  • Koko 170 x 220 mm
  • Kirjastoluokka 99.1
  • ISBN 9789512097128
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2014

TUTUSTU MYÖS