Nano

Nanoteknologiayrityksen hämärien salaisuuksien jäljillä.

Lahjakas lääketieteen opiskelija Pia Grazdani ottaa vastaan työn Nano-nimisessä lääkeyrityksessä, joka on edelläkävijä viruksia ja bakteereja vastaan taistelevien nanorobottien kehittelyssä. Pian Grazdani alkaa epäillä, ettei kaikki ole yrityksessä niin hyvin kuin sen toimitusjohtaja Zachary Berman antaa ymmärtää.
Kun Grazdani kohtaa juoksulenkillä tuupertuneen miehen, harvinaiset oireet ja miehen outo käytös saavat hänet ymmälleen. Asiaa on pakko penkoa lisää, ja pian alkaa näyttää siltä, että Nanossa on käynnissä vaarallinen ihmiskoe. Vaikka vuosituhannen lääketieteellinen läpimurto voisi tuoda parannuskeinon miljoonille ihmisille, kaikkien alalla työskentelevien motiivit eivät välttämättä ole yleviä. Saattaa olla, että rahavirrat kulkevat aivan vääriin taskuihin…
Robin Cook

Kirjailija

Robin Cook

Robin Cook on ensimmäinen kirjailija, joka on tehnyt lääketieteellisistä trillereistä myyntilistojen kestosuosikkeja. Menestyskirjailija ei kirjoita pelkästään viihdyttääkseen ihmisiä, vaan myös jakaakseen tietoa lääketieteen kiistakysymyksistä. Ensimmäisen romaaninsa hän kirjoitti käsin ydinsukellusveneessä toimiessaan laivaston lääkärinä. Nykyään hän on virkavapaalla silmäkirurgin toimestaan Massachusettsin silmä- ja korvasairaalasta. Robin Cook rentoutuu laskettelemalla ja matkustelemalla. Hän rakastaa Italiaa ja on käynyt Suomessakin lukuisia kertoja. Hän asuu ja kirjoittaa Floridassa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Nano
  • Suomentaja Jorma-Veikko Sappinen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512097555
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2022

Kirjailijan tuotantoa
TUTUSTU MYÖS