Kohta kaikki alkaa

Kohta kaikki alkaa

Kohta kaikki alkaa

Merenrantakaupunki; pitsihuviloita, hiekkaranta ja jäätelökioski. Hotellissa nainen, jonka kämmenessä on puukosta tullut syvä haava. Mitä on tapahtunut?

Kirsi on ollut vuosia toinen nainen. Hän on jättänyt rakkaudettoman avioliittonsa ja uskonut, että on vain ajan kysymys, milloin myös toinen jättää omansa. Nyt, viiden vuoden odottamisen jälkeen, jonkin täytyy muuttua. Kirsi on etsinyt hotellin nimeltä Villa Maaria ja asettunut sinne, tietämättä oikeastaan miksi. Hän tietää vain, että ollessaan nuori tyttö, hän näki nimen kirjoitettuna lehden reunaan isän käsialalla. Nimi jäi kiehtomaan häntä.

Hän elää irrallisena pikkukaupungissa, oppii tuntemaan hotellin pitäjän, ulkonäöltä kahvilan tarjoilijattaren ja kadulla ohi juoksevan miehen. Joka päivä mies juoksee kahvilan ohi täsmälleen samalla kellonlyömällä. Yhtenä päivänä Kirsi näkee miehen pysähtyvän kesken juoksun ja huomaa, että jotain on vialla. Seuraa tapahtumaketju, joka on vääjäämätön ja käänteentekevä.
Kohta kaikki alkaa on kuvaus pelastetuksi tulemisen halusta. Julmuuteen asti menevästä rehellisyydestä. Yksinäisistä illoista, valheista ja nälkäisestä rakkaudesta.

Sari Pullisen kieli on soljuvaa ja lyyristä, kerronta jäntevää ja kirkasta. Hän kuljettaa tarinaa taitavasti, eikä haikean kauniista maisemasta tahtoisi astua pois.
Sari Pullinen

Kirjailija

Sari Pullinen

Sari Pullinen (synt. 1965) on imatralainen filosofian maisteri ja toimittaja. Hän on kolmen aikuisen tyttären äiti ja pienen tytön isoäiti. Hän käyttää aamut päiväkirjan kirjoittamiseen ja hitaaseen lähtemiseen, hakeutuu mielellään vesien ääreen ja tulee pitkälle toimeen barokkimusiikilla ja mustikoilla.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Sivumäärä 288
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512097920
  • Gummerus kustannus, elokuu 2014

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS