Iskujoukkue & Sissien tulimarssi

Iskujoukkue & Sissien tulimarssi

Iskujoukkue & Sissien tulimarssi

Kaksi vahvaa sotaromaania yksissä kansissa.

ISKUJOUKKUE
Kesä 1941. Jatkosodan hyökkäysvaihe on kiivaimmillaan. Suomalainen jääkäriosasto on saanut tehtäväkseen poiketa Vegarusjärvelle vievältä päätieltä sivuun ja korpimarssin jälkeen edetä itään. Mutta suomalaiset kohtaavat venäläisten vahvan linnoituslinjan. Suora hyökkäys linnoitusta vastaan merkitsisi silkkaa itsemurhaa. Omansa ja toveriensa hengen säästääkseen uskalias ryhmä lähtee sivustasta koukkaukseen keskelle vihollisen tukikohtaa. Uhkarohkea, juonikas rynnäkkö saattaa muuttaa edessä olevan taistelun kulun.
SISSIEN TULIMARSSI
Elokuu 1943. Pioneerikersantti Antero Susi palaa Rukajärven tietä yksikköönsä. Lomalla on tullut töppäiltyä, ja rangaistus on sen mukainen. Susi saa komennuksen kolmeksi viikoksi Jolmajärven itäpuolella sijaitsevaan kenttävartio Rommiin. Susi päätyy sissiporukkaan, joka saa tiedustelukomennuksen venäläisten linjojen taakse. Asiansa osaavalle pioneerille on tällä retkellä käyttöä. Mutta kun partiota johtava luutnantti Luiro päättää pistää kaiken yhden kortin varaan, suomalaisen sissin luonne joutuu todelliseen tulikokeeseen.
Esa Sirén

Kirjailija

Esa Sirén

Esa Sirén (s. 1948) on kotoisin Kouvolasta, ja hänellä on takanaan komea ura jääkiekkovalmentajana. Jo koulupoikana sotakirjallisuudesta kiinnostuneen Sirénin menestysromaaneja on myyty yhteensä yli 230 000 kappaletta, ja hän on vakiinnuttanut paikkansa sukupolvensa parhaana sotakirjailijana. Esa Sirén sai Kaarlen palkinnon vuonna 2020 romaanistaan Sissiosasto Hirvelä.

TUTUSTU MYÖS