Istanbulin makuja

Istanbulin makuja

Istanbulin makuja

Istanbulissa ihmiset syövät ja juovat kellon ympäri. Ruokamatkakirja Istanbulin makuja tarjoaa aisteja hellivän, runsaan kattauksen paikallista ruokaa. Yli 90 reseptin kasvis-, palkokasvi-, liha- ja kalamaut sopivat hyvin suomalaisen suuhun.

Kirjan elämää ja lämpöä tulvivat valokuvat vievät suoraan paikan päälle Istanbulin kaduille ja Bosborinsalmen rannoille. Joka sivulla näkyy alallaan arvostettujen tekijöiden rakkaus Istanbuliin, jossa itä ja länsi kiehtovasti kohtaavat. Matkakuume taattu!

”Tämä ruoka-matkakirja vie retkelle, jolla tapaa Istanbulin katukauppiaat, myyjät ja kalastajat. Yli 100 reseptiä ja kuvat vievät mukanaan – ensimmäisessä luokassa.”
– Sunday Times Travel Magazine

”Ruoka- ja matkakirjoittaja Andy Harris ja valokuvaaja David Loftus ovat vanginneet tähän henkeäsalpaavaan kirjaan olennaisimman yhdestä maailman kiehtovimmista kaupungeista.”
– Bristol Post

Kirjailijat

Andy Harris

Andy Harris on Jamie Oliverin Jamie-lehden päätoimittaja. Ruoka- ja matkakirjoittajana hänet tunnetaan siitä, että hän tavoittaa eri maiden upeiden ruokakulttuurien ytimen. Istanbuliin hän rakastui jo 25 vuotta sitten – sen katuruokakulttuuriin, kiehtoviin toreihin ja monivivahteiseen ruokatarjontaan. Hän pyrkii käymään Istanbulissa säännöllisesti.

David Loftus

David Loftus on tunnettu ruoka- ja lifestylevalokuvaaja, joka on äänestetty kaikkien aikojen 65. vaikutusvaltaisimmaksi valokuvaajaksi. Hänen ruokakuviaan on kuvailtu ”asetelmataiteeksi, jossa ruoka suorastaan kerjää päästä napatuksi sivulta ja tulla syödyksi”. Hän on ottanut valokuvia muun muassa Jamie Oliverin, Ruth Rogersin ja Rose Grayn kirjoihin.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 208
  • Koko 200 x 280 mm
  • Alkuteos Eat Istanbul
  • Suomentaja Jenna Yli-Knuuttila
  • Kirjastoluokka 68.25
  • ISBN 9789512098323
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2015

TUTUSTU MYÖS