Messukylän veriteko

Messukylän veriteko

Messukylän veriteko

Messukylän veriteko on rikostietoklasikko jo syntyessään. Kirja on kokoelma 1920- ja 1930-luvulla tapahtuneita rikostarinoita, joissa jokainen yksityiskohta on tosi. Arvostetun rikostoimittajan kirjoittama teos perustuu erittäin laajaan lähdemateriaaliin.

Tarinoiden päähenkilöt ovat tavallisia ihmisiä eri yhteiskuntaluokista, alamaailmasta ylimpiin portaisiin asti. Kerrontatyyli vaihtelee trillerimäisestä psykologiseen kuvaukseen siitä, mitä syytetyn ja häntä puolustavan asianajajan mielessä liikkuu oikeudenkäynnin aikana.

Teos herättää ajatuksia ikuisista teemoista: rikollisuuden sosiaalisista ulottuvuuksista, sotatraumoista, rangaistuskäytännöistä, rikostutkinnan ammattitaidosta ja omankädenoikeudesta. Voiko henkirikos olla joissakin olosuhteissa ymmärrettävä, kun sen motiivi on inhimillisesti käsitettävä?
Tuomas Rimpiläinen

Kirjailija

Tuomas Rimpiläinen

Tuomas Rimpiläinen (s. 1980) on Aamulehden rikostoimittaja. Sanomalehtien liitto on palkinnut hänen juttunsa kahtena vuotena peräkkäin vuoden parhaana sanomalehtijuttuna. Hän on tullut tunnetuksi myös raportoidessaan maailman kriisipesäkkeistä Aamulehteen, Turun Sanomiin, Satakunnan Kansaan, Lapin Kansaan, Kalevaan, Pohjalaiseen, Ilkkaan, Pohjolan Sanomiin ja Kainuun Sanomiin.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 384
  • Koko 134 x 213 mm
  • Kirjastoluokka 84.2 / 30.1609
  • ISBN 9789512098606
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2015

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS