Sibeliuksen lampaanviulu

Sibeliuksen lampaanviulu

Sibeliuksen lampaanviulu

”Porilainen arkkitehti Torkel Nordman oli tuolloin luvannut hankkia Sibeliukselle mustasta pörssistä lampaanviulun, missä hän myös onnistui. Ongelman aiheutti kuitenkin kysymys siitä, miten ruokalähetyksen voisi lähettää Porista Järvenpään Ainolaan ilman, että herkku varastettaisiin matkan varrella?”

Muiden muassa tähän kysymykseen antaa vastauksen tämä kaunis ja viihdyttävä kirja kansallissäveltäjästä. Kirja sisältää harvoin kuultuja, koskettavan herkullisia ja monesti hauskoja kertomuksia Sibeliuksen urasta, persoonasta, perheestä, ystävistä, aikalaisista, ja mikä parasta, kaikkien tuntemien sävelteosten synnystä.

Mikä oli Uudenmaan maakuntalaulun, Jääkärimarssin, tai Kallion kirkon kellosävelten tarina?
Sibeliuksen kuoroteoksista väitellyt Ylivuori toi väitöskirjansa yhteydessä esiin kadonneen kuoroteoksen. Kuoroteoksilla on tässäkin kirjassa merkittävä asemansa.

Kirjailija

Sakari Ylivuori

Sakari Ylivuori (s. 1980) väitteli tohtoriksi Sibeliuksen kuoroteoksista Sibelius-Akatemiassa vuonna 2013. Hän työskentelee tutkijana Jean Sibelius Works -kokonaiseditiohankkeessa, jonka tarkoituksena on julkaista Sibeliuksen koko tuotanto kriittisinä editioina. Osana hanketta Ylivuori on toimittanut Sibeliuksen sekakuoroteokset (2012). Parhaillaan työn alla ovat mieskuoroteokset. Tutkimustyön lisäksi Ylivuori johtaa kolmea helsinkiläistä opiskelijakuoroa ja laulaa Helsingin Kamarikuorossa ja kamarikuoro Auditessa, jonka varajohtajana hän myös toimii.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 173
  • Koko 146 x 210 mm
  • Kirjastoluokka 78.991
  • ISBN 9789512098941
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2015

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS