Mitä Jeesus tekisi?

Mitä Jeesus tekisi?

Mitä Jeesus tekisi?

”Kun Jeesus astui skenelle, temppelikultti oli korruptoitunut vallan kulissi. Ei ole vaikeaa verrata öljy-, ase-, tai lääketeollisuutta tai amerikkalaista valtapolitiikkaa kytköksineen siihen. Vain vähän liioittelemalla voi niissä nähdä Jeesuksen ajan juutalaiset vallanpitäjät, joita Jeesus nousi vastustamaan. Hänet teloitettiin tavalla jolla moni muukin tuolloin jätti tämän maailman. Hän sai 15 minuuttia julkisuutta ja kiihkeän, vannoutuneen seuraajakunnan. Hänen muistoaan vaalimaan perustettiin uskonto häkellyttävine selityksineen ylösnousemuksesta.”
Näin kirjoittaa Mikael Wikström. Hän vaikuttaa evankelisluterilaisen kirkon sisällä, mutta näkee alkukirkon aikansa punkliikkeenä, kapinallisten ja muutosta etsivien toisinajattelijoiden yhteisönä. Hän uskoo, että kirkko voi selviytyä kriisistään, jos se ymmärtää nähdä Jeesuksen kapinallisena ja osaa haastaa itsensä muutoksiin.
Henrik Wikström

Kirjailija

Henrik Wikström

Nelikymppinen seurakuntapastori Henrik Wikström on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan alaisen Agricola-liikkeen toiminnanjohtaja. Wikström on opiskellut teologian maisteriksi Helsingissä ja hänet vihittiin papiksi vuonna 2003. Työmatkat hän kulkee bussilla, mutta kotipihassa seisoo kesäkäyttöön tarkoitettu avomallinen BMW. Itse hän kutsuu itseään rock- ja pop-juntiksi.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä Noin 200
  • Koko 115 x 190 mm
  • Kirjastoluokka 20.2
  • ISBN 9789512098972
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2019

TUTUSTU MYÖS