Kannaksen kostajat

Kannaksen kostajat

Kannaksen kostajat

Talvi 1943 on ollut Kannaksen etulinjassa, Rajajoen vieressä, rauhallinen. Aikaa on jäänyt tapettavaksi asti: sukset ovat viuhuneet, on painittu ja nyrkkeiltykin. Kun kesä koittaa, venäläiset heräävät talviunilta: kranaatti-iskut, vanginsieppaus- ja tuhoamispartiot pitävät vartiossa olevat miehet koko ajan varuillaan. Vanhoja asemia ja korsuja ehditään tuskin korjata, kun venäläiset iskevät uudelleen. Elokuun lopussa tuleva Marskin Ritari luutnantti Toivo Honkaniemi kokoaa iskujoukon, jolla päätetään tuhota venäläisten pahamaineinen tukikohta, kuivatetulle suolle rakennettu vihollisbunkkeri.

24.8.1943 yö on säkkipimeä. Vastaan puhaltava tuuli painaa jonossa hiipivien miesten leuan rintaan. Vaivaiskoivujen ja pajupensaiden jatkuva väistely nostaa hiljalleen tuskanhien suunnasta vastaavien otsalle. Ei mene kuin hetki, kun Honkaniemelle on selvää, että nyt hänen ja miesten taidot ovat joutuneet todelliseen tulikokeeseen.

”Jokihyökkäyksen dramatisointi toimii. -- Myös yksityiskohdissa ollaan tarkkoja. -- Virke vetää, ja suomalainen periksiantamattomuus on aina mukavaa luettavaa.”
- Kymen Sanomat Kenttävartio Joesta (2013)
Esa Sirén

Kirjailija

Esa Sirén

Esa Sirén (s. 1948) on kotoisin Kouvolasta, ja hänellä on takanaan komea ura jääkiekkovalmentajana. Jo koulupoikana sotakirjallisuudesta kiinnostuneen Sirénin menestysromaaneja on myyty yhteensä yli 230 000 kappaletta, ja hän on vakiinnuttanut paikkansa sukupolvensa parhaana sotakirjailijana. Esa Sirén sai Kaarlen palkinnon vuonna 2020 romaanistaan Sissiosasto Hirvelä.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 296
  • Koko 110 x 178 mm
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512400607
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2015

TUTUSTU MYÖS