Talven hallava hevonen

Talven hallava hevonen Lukunäyte

Talven hallava hevonen

Helsinki 2019. Ronille soitetaan päiväkodista. Olisi parempi tulla käymään. Nuori isä käy läpi vanhempien tyypilliset painajaiset: tapaturma, onnettomuus... Perillä selviää, että Ronin tytär Silja on osoittanut nukkea sormella ja nukke on kohonnut ilmaan. Seuraavaksi Roni huomaa, että joku seuraa heidän liikkeitään.

Puutikas 2001. Ronin äiti Sanna yrittää turhaan tavoittaa uutta poikaystäväänsä Jacoa. Jacon puhelin löytyy läheisen oikopolun varrelta, ja poliisi pyytää yleisöltä havaintoja valkoisesta Opel Vectrasta.

Rauma 1957. Matilda kiinnittää asuntolan kattoon julisteen tähtitaivaasta palatakseen lähes neljännesvuosisadan takaiseen talviyöhön. Tuona yönä Kuivasjärvellä mitattiin ennätyspakkaset, hevonen paleltui kuoliaaksi, mies syttyi palamaan ja maailmaan syntyi pieni tyttö, joka muutti kolmen suvun elämän.


Talven hallava hevonen on tarina kolmesta perheestä, myyteistä ja ihmisen perimmäisistä peloista. Suomalainen sukupolvitarina kohtaa maagisen realismin ja psykologisen kauhun.

Tuomo Jäntti

Kirjailija

Tuomo Jäntti

Tuomo Jäntti (s. 1976) on kotoisin Äetsästä. Hän aikuistui Turussa ja asuu nykyään Helsingissä. Jäntti on työskennellyt muun muassa kirjastovirkailijana, postinkantajana ja raitiovaununkuljettajana. Jäntti julkaisi esikoisromaaninsa, maagista realismia ja psykologista kauhua suomalaiseen sukupolvitarinaan yhdistävän Talven hallavan hevosen vuonna 2015 ja teoksen Verso vuonna 2017.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 272
  • Koko 133 x 203 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512400706
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2015

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS