Hamburg blues

Hamburg blues

Hamburg blues

"Min barndoms Finland är mångfaldigt, brokigt och tryggt; det vill oss alla väl; det är rikt i anden och har starka, livsbejakande visioner."

Den unga kvinnans hjärta är nära att brista av förväntning då hon lämnar sitt lilla Finland en höstnatt 1980. Hon anländer till hamnstaden Hamburg. Snart är hon hemmastadd såväl i stadens konstkretsar som i de snofsiga kvarteren, precis som på den undre världens samlingsställen. Hon vill dansa, älska, glädjas och lida! Hon vill leva så att hon aldrig ska bli beige...

Karin Ehrnrooths andra roman Hamburg blues består av bluesaktiga, färggranna bilder. Det är en berättelse om att berusas av livet, om att leva enligt konstens villkor. Den skildrar en tid då det (ännu) var möjligt att helt och hållet försvinna in i andra världar. En tid då ännu inga mobiltelefoner följde med i fickan, övervakande de staplande stegen på vägen mot självständighet. Eller äventyren. Det är en berättelse om en ung människas resa till en pulserande miljonstad, till en annan värld och till slut hem till sig själv.
Karin Ehrnrooth

Kirjailija

Karin Ehrnrooth

Karin Ehrnrooth on kirjailija, valokuvaaja ja kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Hampurin kuvataideakatemiasta (HFBK, Hamburg) ja opiskellut kirjallisuutta sekä Åbo Akademissa että Hampurin yliopistossa. Ehrnrooth asuu ja työskentelee Hampurissa. Hän on kirjoittanut teokset Isäni oli nuori sotilas (2008), Vinoon varttunut tyttö (2011) ja Hamburg blues (2015).

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 530
  • Koko 134 x 213 mm
  • Kirjastoluokka 84.31
  • ISBN 9789512400744
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2015

TUTUSTU MYÖS