Karjalan Armeija

Karjalan Armeija

Karjalan Armeija

”Ylipäällikkö oli käskenyt armeijakuntien komentajat 27. kesäkuuta 1941 Huutokosken rautatieasemalle Joroisissa. Tarkoitus oli neuvotella ennen hyökkäyspäätöstä. Päätettiin muodostaa oloissamme toistaiseksi suurin voimaryhmittymä, joka nimeksi tuli Karjalan Armeija.”

Karjalan Armeijaan kuului noin 100 000 sotilasta, joiden tehtäväksi tuli vallata Karjalan talvisodassa menetyt alueet takaisin, ja sitten enemmän: vyöryä rajan yli Itä-Karjalaan.

Tämä runsas kirja kertaa, mitkä olivat jatkosodan alun maailmanpoliittiset motiivit ja seuraukset. Karjalan Armeijan onnistui tehtävässään, ja kun tehtävä oli suoritettu, se purettiin; alkoi pitkä asemasota. Kirjan sivuilla sota näyttää vielä voittajan sodalta, mutta miten Itä-Karjalaan tunkeutumisen näki ylipäällikkö Mannerheim ja muu sodan johto?

Tietokirjailija, eversti evp. Ari Rautala on jälleen sukeltanut tuntemiinsa arkistoihin ja kaivanut kuvamateriaalia, karttoja, tietoja ja herkullisia yksityiskohtia miehistä, jotka ylittivät rajan Neuvostoliittoon. Kirja kertoo sodan taustoista ja sen etenemisestä paitsi suomalaisten myös saksalaisten ja neuvostoarmeijan näkökulmasta.

Kirjailija

Ari Rautala

Helsinkiläinen eversti evp. Ari Rautala (s. 1954) toimi sotilasurallaan mm. Helsingin Ilmatorjuntarykmentin komentajana. Ennen siirtymistään reserviin hän palveli Moskovassa opiskellen kaksi vuotta Venäjän Yleisesikunta-akatemiassa ja työskennellen puolustusasiamiehenä Suomen Moskovan-suurlähetystössä. Hän harrastaa sotahistoriaa ja on johtanut usean vuoden ajan lukuisia matkoja viime sotien taistelupaikoille.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 259
  • Koko 205 x 240 mm
  • Kirjastoluokka 92.73
  • ISBN 9789512400874
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2015

TUTUSTU MYÖS