Pääkallovaras & Hylynryöstäjä

Pääkallovaras & Hylynryöstäjä

Pääkallovaras & Hylynryöstäjä

Kaksi piinaavan jännittävää Maria Wern -dekkaria

HYLYNRYÖSTÄJÄ

Rikoskomisario Maria Wernin on määrä todistaa tärkeässä rikosoikeudenkäynnissä Gotlannissa. Tappouhkauksen saanut Wern piileskelee Gotska Sandönin saarella, jossa on meneillään kuntouttava ekologisen energiatasapainon kurssi. Myrsky katkaisee sähköt ja yhteydet ulkomaailmaan, mutta vasta kun Maria löytää metsästä ensimmäisen ruumiin, tilanne riistäytyy paniikiksi. Nälissään ja peloissaan värjöttelevät naiset pohtivat kuumeisesti, kuka joukosta voisi olla murhaaja. He ovat kuulleet tarinoita saarella kummittelevasta hylynryöstäjän haamusta, mutta kyseessä on tietysti pelkkä legenda… vai onko?


PÄÄKALLOVARAS

Andreas Nilsson on yhdeksänvuotias gotlantilaispoika, jolla on vilkas mielikuvitus ja ylisuojeleva äiti. Eräänä iltana Andreas livahtaa kylän hautausmaalle, sitoo löytämänsä vanhan pääkallon pyöränsä tarakalle – eikä saavu takaisin kotiin. Andreaksen äiti on varma, että pojalle on tapahtunut jotain, ja pian myös poliisi huolestuu Andreaksen katoamisesta. Tutkintaa ryhtyy vetämään rikostarkastaja Maria Wern, joka on palannut kesäksi Gotlantiin toipuakseen avioerostaan. Pienen pääkallovarkaan jäljet johtavat läheiseen luolastoon. Pian myös Andreaksen äiti Charlotta joutuu tutkimusten valokeilaan. Miksi Andreasta vietiin tämän tästä lääkäriin outojen mustelmien ja kuumeen takia? Entä mitä tekemistä luolastosta löytyneellä vanhalla kaiverruksella on tapauksen kanssa?

Anna Jansson

Kirjailija

Anna Jansson

Anna Jansson (s. 1958) varttui Visbyssä ja työskenteli vuosia Örebrossa sairaanhoitajana. Inspiroituneena sairaalassa kuulemistaan tarinoista hän alkoi kirjoittaa öisin rikosromaaneja. Esikoisteos julkaistiin Ruotsissa vuonna 2000. Janssonin romaanien käännösoikeudet on myyty 14 maahan. Janssonin Outoja lintuja -kirjasta on tehty myös suosittu tv-sarja.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 718
  • Koko 110 x 178 mm
  • Alkuteos Pojke försvunnen & Inte ens det förflutna
  • Suomentaja Sanna Manninen, Jaana Nikula
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512402304
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2016