Sissivääpeli Rusa & Verinen tie

Sissivääpeli Rusa & Verinen tie

Sissivääpeli Rusa & Verinen tie

Kaksi todentuntuista sotaromaania yksissä kansissa

SISSIVÄÄPELI RUSA

Sissivääpeli Juho Rusan partio rämpii Vienan Karjalan kankaita ja soita. Elokuu 1943 on alkanut kosteana, mutta tiedusteluretkestä on tulossa muutenkin hikinen. Kumppaneinaan Rusalla on raudanlujia sissejä, ja miehet ovat saaneet määräyksen tutkia vihollisen liikehdintää. Linjojen taakse on mahdollisesti nousemassa uusi partisaanitukikohta. Rusan paljon kokenut porukka ei kaihda yhteenottoja. Alkaa armoton kilpajuoksu Ontajärven itäpuolen laajoissa, lähes asumattomissa erämaissa, joissa suomalaiset sissit saavat laittaa kaiken taitonsa ja neuvokkuutensa peliin. Vihollisella ei ole mitään aikomusta päästää heitä vähällä.


VERINEN TIE

Jatkosodan alettua kesällä 1941 majuri Adolf Ehrnroothin johtamat koukkaustaistelut ovat vaatineet raskaat veronsa. Kevyt osasto kuuden tiedustelupartion matkasta Ristilahden tuntumaan tulee varsinainen helvetti. Lähes yli-inhimillisin ponnistuksin jääkärit puolustautuvat pienellä kukkulalla päälle vyöryvää, monin verroin ylivoimaista vihollista vastaan. Pian heidän verinen sotatiensä jatkuu kohti Laatokan rantoja ja lopulta kohti Keski-Kannasta. Ahijärvellä Kevyen kuutosen miehet saavat miltei itsemurhatehtävän. Yhdellä harvaksi käyneellä komppanialla pitäisi ajaa päin vihollisen linjoja ja raivata tie auki perässä tulevalle pääjoukolle. Se vaatii jääkäreiltä hullunrohkeaa päättäväisyyttä.

Esa Sirén

Kirjailija

Esa Sirén

Esa Sirén (s. 1948) on kotoisin Kouvolasta, ja hänellä on takanaan komea ura jääkiekkovalmentajana. Jo koulupoikana sotakirjallisuudesta kiinnostuneen Sirénin menestysromaaneja on myyty yhteensä yli 340 000 kappaletta, ja hän on vakiinnuttanut paikkansa sukupolvensa parhaana sotakirjailijana. Esa Sirén sai Kaarlen palkinnon vuonna 2020 romaanistaan Sissiosasto Hirvelä.