Viimeiset villitykset

Viimeiset villitykset Lukunäyte

Viimeiset villitykset

Hendrik Groen, 83 ¼ vuotta, ei pidä vanhuksista. Kyllästyttyään itseensäkin hän päättää päästää ääneen todellisen Hendrik Groenin, joka on piileskellyt korrektiuden suojamuurin takana. Tasan vuoden ajan hän aikoo dokumentoida salaiseen päiväkirjaansa sensuroimattomat näkemyksensä elämästä hollantilaisessa vanhainkodissa.

Viiden muun tekemisen puutteeseen turhautuneen ikätoverinsa kanssa Hendrik perustaa Vanha vaan ei vainaa -kerhon. Hendrikin lisäksi kerhon kantavia voimia ovat Evert, viinalle perso anarkistipappa, jolta diabetes vie varpaita, ja talon uusin asukas Eefje, joka vie Hendrikin sydämen. Vaikka uudet aamut tuovat mukanaan uusia vaivoja, Hendrikillä ja hänen tuliterällä senioriskootterillaan on vielä monta tietä kuljettavanaan.

"Kutkuttava kirja vanhusten maailmasta, jonne mahtuu palvelukodissa draamaa, iloa ja ”vehkeilyä”. Kirjoittajan katselukulma on kaikkia ymmärtävä, joskin hieman ironinen , mutta suunnattoman hauskalla tavalla erilaisia persoonia kuvaileva. Vanhukset vanhetessaan ovat aidosti erilaisia ja jokaisella on tapansa. Hyvän mielen tuova kirja, joka on yhtä aikaa koskettavan aito."
– Pirkko Lahti, psykologi

”Tämä kirja panee nauramaan, mutta se on paljon muutakin kuin vain komedia. Se on kertomus siitä, miten olennainen osa inhimillisyyden kokemusta ystävyys, epäitsekkyys ja itsekunnioitus ovat. Vanhana haluan olla Hendrik Groen.”
– John Boyne, Poika raidallisessa pyjamassa -kirjan kirjoittaja

Kirjailija

Hendrik Groen

Hendrik Groenin salanimen takana pysyttelevä kirjailija ei asu itse vanhainkodissa mutta kirjoittaa omasta kokemuksesta. ”Mikään ei ole valetta, mutta kaikki ei ole totta”, hän kertoo valtaisaan menestykseen sekä Hollannissa että maailmalla ponnahtaneesta teoksestaan. Viimeiset villitykset julkaistaan 30 maassa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 380
  • Koko 140 x 214 mm
  • Alkuteos Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar
  • Suomentaja Sanna Van Leeuwen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512402762
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2017

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS