Lähiluonnon ihmeitä

Lähiluonnon ihmeitä

Lähiluonnon ihmeitä

Lähiluonto on suomalaisille hyvänolon ja energian lähde. Kotipihassa, puistossa tai lähimetsässä luonnon hyvää tekevä vaikutus on jokaisen saavutettavissa milloin tahansa. Ja kun tarkkaan katsoo, lähiluonto on ihmeitä täynnä. Mikä musta toukanpötkylä tuijottaa suurilla silmillään? Selviävätkö myöhäiset pääskysenpojat etelänmatkalle? Miksi varpunen koputtelee keittiön ikkunaa? Helena Röngän asiantuntevat ja lempeän humoristiset tekstit vievät lukijan monenlaisten pienten ihmeiden äärelle. Kirjaa täydentää lumoava akvarellikuvitus.

Helena Rönkä on vuosien varrella vastannut lukemattomiin suurten ja pienten luonnontutkijoiden esittämiin kysymyksiin. Teos on ilmestynyt aikaisemmin nimellä Viikon luontokysymys - Tietoa ja tilannekuvia lähiluonnosta.

"Koko perheen luontotietokirja, joka käy myös taidekirjasta". - Turun Sanomat
Helena Rönkä

Kirjailija

Helena Rönkä

FM Helena Rönkä valmistui v. 1978 Kuopion yliopistosta ympäristöhygienian koulutusohjelmalla. Koko ikänsä hän on ollut aktiivinen piirtäjä, lintu- ja luontoharrastaja. Työkokemusta on kertynyt ympäristöalan tutkijana ja tuntiopettajana, ympäristönsuojelusihteerinä sekä lukuisten luonto- ja maisemaselvitysten tekijänä. Eteläisimmät luontoselvitykset on tehty Uudellamaalla, pohjoisimmat Oulun seudulla.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 112
  • Koko 150 x 200 mm
  • Kirjastoluokka 56.8
  • ISBN 9789512402809
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2016

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS